25 NİSAN GÜNDEM

25 Nisan Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Strasbourg’daki direnişçilere destek veren çok sayıda Avrupalı avukat, CPT’ye “tecride karşı açlık grevlerindeki taleplerin meşrudur” mesajı iletirken, CPT’nin tavrının anlaşılmaz olduğunun altını çizdiler.

-Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi eylemini sürdüren 7 bin tutsağa dikkat çekmek için bugün Almanya çapında afiş asma kampanyası başlıyor. Kampanyanın organizatörleri duyarlı bütün kesimlere “afişini asmayı unutma” çağrısı yaptı

-Tecridin sona ermesi talebi ile 156 gündür açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın sağlık sorunları gün geçtikçe ağırlaşıyor.

-HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, tecritin sonuçlarının toplumsal olduğunu, annelerin mücadelesinin de direniş olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

-İsviçreli vekil Bernhard Guhl, Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’deki etnik temizlik uygulamalarına dikkat çekerek, İsviçre Federal Konseyi’nin buna karşı harekete geçmesini talep etti.

-İlahiyat Fakültesi öğrencilerine “çok iyi okuyup öğrenin” dedikleri kitapta, “Her türlü kötülük Kürtlerdedir. Kürt köle, ağır ve değersiz işlerden başkasına elverişli değildir” deniliyor.

-Efrîn’de son birkaç aydır işgalci Türk devleti eliyle fuhuş, uyuşturucu ve ajanlaştırmaya ağırlık veriliyor.

-Tüm dünyanın Ermeni soykırımını kabul etmesi gerektiğini söyleyen Qamişlolu Dr. Antarik Sarkisyan, "Çünkü bu davanın inkar edilmesi katliamın kendisinden daha acı vericidir" dedi.