28 HAZİRAN GÜNDEM

28 Haziran Haber Merkezi gündemi...

-1996 tarihinde Kürt Halk Önderi Öcalan’a yönelik Şam’da düzenlenen bombalı saldırıya karşı gerillaların intikam yeminine ilk sesi Dersim’de 30 Haziran günü henüz bir buçuk yıllık gerilla olan Zilan veriyor.

-HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, seçimin en büyük mesajının şu olduğunu söyledi: “Demokrasi güçleri bir araya geldiğinde faşizm yenilebilir. ‘Ne yaparsa yapsın yenilemez' travması da aşıldı.”

-Mexmûr Öz Savunma Güçleri’nden Ferhan Dideri, tarihin mutlaka Kürtlere ihanet edenlerden hesap sorulacağını söyledi.

-Geçen hafta içinde bir Vanlı işçinin daha inşaattan düşerek yaşamını yitirmesiyle birlikte son üç yıl içinde iş cinayetlerine kurban gidenlerin sayısı 27'ye yükseldi.

-Almanya’nın Hannover kentinde 7 Kürdistanlı evine polis baskınlar gerçekleştirdi. Baskınların Kürt genci Halim Dener’in Alman polisi tarafından katledilişinin 25. yılı nedeniyle yapılması planlanan etkinlikler öncesine denk gelmesi dikkat çekti.

-Devlet Başkanı Maduro ile muhalifler arasındaki gerginliğin sürdüğü Venezuela’da gazetecilere yönelik saldırıların katlandığı bildiriliyor.

-Tüm dünya küresel ısınmanın nasıl önleneceği konusunda alınabilecek önlemleri tartışırken, G20 üyesi ülkelerin kömür gibi ısınmayı arttıran madenlere yatırımları son yıllarda dikkat çekici bir biçimde katlandı.

-Compassion in World Farming (CIWF) adlı NGO tarafından düzenlenen ödüllü bir yarışma, eti için beslenen hayvanların işkence edilmeden de kar edilebileceğini gösteriyor.