3 İtalyan kurum “Abdullah Öcalan’a özgürlük” kampanyasına katıldı

Antonio Gramsci Halk Okulu, Il Bene Comune Dergisi ve COBAS Öğretmenler Sendikasi-Sardunya, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü kampanyasına katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen “Zamanı Geldi: Türkiye'de adil bir barış için Abdullah Öcalan’a özgürlük" kampanyasına katılarak, BM Genel Sekreteri’ne mektup gönderdi.

SARDUNYA ADASINDAKİ ANTONIO GRAMSCI OKULU

Aynı zamanda Antonio Gramsci’nin anavatanı olarak bilinen Sardunya adasındaki Antonio Gramsci okulu “Zamanı Geldi: Türkiye'de adil bir barış için Abdullah Öcalan’a özgürlük" kampanyasına katıldığını duyurdu.

Bölgede Gramsci’nin aile hafızası ve düşünceleri de koruma altında. Gramsch okul yıllarında bu topraklarda faaliyet gösterdi.

Sardunyalılar ise şimdiye kadar Kürt halkı için uluslararası dayanışma çalışmaları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tarihi ve felsefi çalışmalarına yakın ilgi de gösterdi.

Gramsci Halk Okulu, 11 Ocak’ta Güney Afrikalı Güney Afrika Kürt Çalışma Grubu (KHRAG) ve Güney Afrika Sendikalar Konfederasyonu’nun (COSATU) ilanını yaptığı kampanyaya Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’ne mektup göndererek akıldı.

IL BENE COMUNE DERGİSİ DE KAMPANYAYA DAHİL OLDU

İtalya’da yayın yapan aylık kültür dergisi I Bene Comune Molise dergisi de kampanyaya katıldı. 20 yıldan fazla bir zamandır ulusal, kültür, sanat ile ilgili yayıncılık, yapan dergi aynı zamanda İtalyan ve uluslararası gerçekliğe dair de çalışmalar yürütüyor.

Il Bene Comune Dergisi de kampanyaya katıldı.

COBAS ÖĞRETMENLER SENDİKASI DA KATILANLAR ARASINDA YER ALIYOR

Sardunya’da öğretmenler sendikası olarak örgütlenen COBAS öğretmenler sendikası da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük kampanyasına yaptığı açıklama ile katıldığını ilan etti.

BM Genel Sekreteri’ne mektup kampanyasına katıldı.