30 OCAK GÜNDEM

30 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Leyla Güven ve öncülük ettiği direnişin Türk devletinin oyunlarını boşa çıkardığını belirterek, her Kürdün Güven’in çok güçlü açıklamalarından sonuçlar çıkarması gerektiğini söyledi.

-DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğündeki açlık grevlerine destek veren sosyalist partiler, bu eylemin toplumsal mücadele üstündeki ölü toprağını attığını ve umut olduğunu söylüyor.

-Kürt Halk Önderi’ne yönelik tecridi kırmak için 2016’da süresiz-dönüşümsüz açlık grevine giren Êzidî toplumunun temsilcilerinden Fikret İgrek, tecride karşı direnişin Kürt halkı için bir ‘onur meselesi’ olduğunu vurguladı.

-Dünya Kanserle Mücadele (UICC) Başkanı, İsviçreli Prof. Dr. Franco Cavalli, açlık grevleri eylemlerini selamlayarak, “21. yüzyılın önemli filozofu ve bir halkın lideri konumunda olan Öcalan’ın insanı olmayan koşullarda tutulması kabul edilemez” dedi.

-Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır’da AKP-MHP Koalisyonunu bir kez daha yenmeye hazırlanıyor. HDP’nin Iğdır adayları Terekeme Türkü Eylem Çelik ve Kürt Yaşar Akkuş…

-Strasbourg’daki tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde dün rahatsızlandıktan sonra teşhis amaçlı hastaneye kaldırılan Kerem Solhan, tedaviyi kabul etmediği için yeniden açlık grevinin olduğu DKTM lokaline getirildi.

-Erdoğan rejiminin bir kuruluşu gibi çalıştıklarının bilinmesine rağmen Almanya’da şimdiye kadar göz yumulan DİTİB’li imamlara yönelik ilk yaptırım kararı Aşağı Saksonya eyaletinden geldi.

-Mısır ulusal TV kanallarından TEN TV ele geçirdiği bir belge ile MİT ve Türkiye’nin farklı istihbarat teşkilatlarının Bakurê Kürdistan ve Rojava’da yaşayan halka uygulamayı planladığı soykırım politikasını deşifre etti.

-TJK-E, Fransa’nın Strasbourg kentinde yapmayı planladığı, ancak valiliğin izin vermediği “insan zinciri” eylemini Kürdistanlıların bulunduğu her yerde yapma çağrısında bulundu.