4 ŞUBAT GÜNDEM

4 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Aralarında siyasetçiler, kurum temsilcileri, sanatçıların da bulunduğu kamuoyunda tanınan birçok isim, “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” sloganıyla Basel’den Strasburg’a uzun yürüyüşe hazırlanıyor.

-Almanya’daki tutuklu ve hükümlü mahkumlar, Öcalan üzerindeki tecridin kalkması için devam eden açlık grevi eylemleriyle dayanışma amacıyla bir dizi eylem başlattı. Mahkumlar üç gün süren açlık grevi eylemi de gerçekleştirdi.

-OHAL döneminde KHK ile kapatılan Kurdî-Der’in ardından Ekim 2018’de kurulan Van DİSA-DER, devletin baskılarına rağmen çalışmalarını sürdürüyor.

-Şırnak için yerel seçimlerde kazanımı neredeyse yüzde yüz olarak gördüklerini söyleyen HDP adaylarından Hişar Osal, üretime dayalı projelerle istihdam alanları oluşturacaklarını belirterek, "Üreten bir Şırnak olacağız" dedi.

-Göreve geldikleri taktirde halkı esas alacaklarını söyleyen HDP Beytüşşebap Belediye Eşbaşkan adayı Cahit Özkan, "Halkımız için gerekli olan neyse önceliğimiz de o olacak" dedi.

-Van’ın ve bölgenin en soğuk kentlerinden Çaldıran, 31 Mart’ta HDP ile yeniden ısınacak. Çaldıran halkı, 24 Haziran’da HDP’ye verdiği oyların yüzde 75’in yüzde 90’lara yükseltmeyi hedefliyor.

-Sur'da 10 yaşında başladığı şapkacılığı 58 yıldır sürdüren Remzi Kağar, birçok kişinin mesleği bırakması ile yalnız kaldı. Kağar, hala makinesinin başına geçerek, özel sipariş şapkaları üretiyor ve mesleğini sürdürüyor.