4 milyar yıllık mikro-fosiller bulundu
Nature dergisinde yayınlanan bir araştırmanın sonuçlarına göre, Kanada’da bulunan mikro-fosiller günümüzden yaklaşık 4 milyar yıl öncesine aitti.
Nature dergisinde yayınlanan bir araştırmanın sonuçlarına göre, Kanada’da bulunan mikro-fosiller günümüzden yaklaşık 4 milyar yıl öncesine aitti.
Nature dergisinde yayınlanan bir araştırmanın sonuçlarına göre, Kanada’da bulunan mikro-fosiller günümüzden yaklaşık 4 milyar yıl öncesine aitti. Söz konusu mikro-fosillerin günümüzden yaklaşık 3 milyar 770 milyon ile 4 milyar 290 milyon yıl arasında bir dönemde oluştukları anlaşıldı.
Araştırmaya ilişkin makaleyi yazan University College London öğretim üyesi Dominic Papineau, buldukları mikro-fosillerin bugüne kadar bilinenlerden 300 milyon yıl daha eski olduklarını belirtti.
Bu buluş sayesinde, yeryüzünün oluştuğu 4 milyar 600 milyona yakın dönemin hemen başlarında dahi yaşam olduğu belirlendi. Araştırmayla, Mars gibi o dönemde yüzeyinde su bulunan gezegenlerde de hayat belirtilerinin çok eski olduğuna dikkat çekildi.
Araştırmada yer alan London Nano Teknoloji Merkezi üyesi Matthew Dodd, bunun Mars’ta da 4 milyar yıl önce yaşamın var olduğuna kanıt olabileceğini söyledi. Dodd, ancak bunun sadece ‘Dünya’ya özel’ bir durum da olabileceğini kaydetti.
Araştırmaya konu olan mikro-fosillerin Kanada’nın Quebec eyaletindeki Nuvvuagittuq-Greenstone adlı bölgede bulunduğu bildirildi. Bugüne kadarki en eski mikro-fosiller Avustralya’da bulunmuş ve 3 milyar 460 milyon yıl öncesine ait oldukları belirlenmişti.