40 yıl sonra köyüne dönen Êzidî’ye korucular saldırdı

Mardin’in Midyat ilçesindeki köyüne 40 yıl sonra dönen Êzidî Süleyman Özmen, korucuların saldırısına uğradı.

63 yaşındaki Süleyman Özmen, 40 yıl önce toprağını terk etmek zorunda kalmıştı. Özmen, harabeye dönen Kfernas (Çayırlı) köyüne geri dönmek için iki yıl önce ailesinin evini onarmakla işe başlamıştı.

Özmen, geçen hafta yeniden köyüne giderek evini onarmaya devam ederken, 6 kişilik bir grup korucunun saldırısına maruz kaldı.

Kepçe ile köye gelerek Özmen’in köyü terk etmesini isteyen korucular, tehditlerde bulundu. Daha önce de tehditlere maruz kalan Özmen, bu saldırı sırasında şiddet gördü ve inşa ettiği duvar da kepçe ile yıkıldı.

Midyat Devlet Hastanesi’nden darp raporu alan Özmen, saldırganlar hakkında şikayetçi olacağını belirtti. Özmen, saldırganların kendisine “Devlet biziz” diyerek, kafasına silah dayadıklarını anlattı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Özmen, "Yıllardır köyüme yerleşmek için mücadele ediyorum ancak kendilerinin ağa çocukları olduğunu söyleyen kişiler, korucuları da yanlarına alarak, köye girmeme izin vermiyor. Köyde yerimiz olmadığını söylüyorlar. Tapularımız var. Evlerimiz harabe durumda. Evlerimizi onarıp yerleşmek istiyoruz ama izin vermiyorlar" dedi.

Saldırı nedeniyle köyden ayrılmak zorunda kalan Süleyman Özmen, kamuoyundan destek istedi.