5 ŞUBAT GÜNDEM

5 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İmralı'daki tecrit sürdükçe Türkiye'de krizin çözülemeyeceğine dikkat çeken DBP Eşbaşkanı Mehmet Arslan, "Türkiye'nin sorunlarının çözülebilmesinin yöntemi AKP'nin iktidardan düşmesidir" dedi.

-Tecride karşı açlık grevlerine destek amacıyla Strasbourg’a gelen Alman Sol Parti (Die Linke) Milletvekili Martina Renner, taleplerin Almanya ve Avrupa düzeyinde kabul görmesi için çabaladıklarını söyledi.

-Strasbourg’daki açlık grevi eyleminde Medya TV’ye konuşan Almanya Sol Parti (Die Linke) Federal Meclis Milletvekili Gökay Akbulut, CPT’nin hem İmralı’ya hem de Amed’e delegasyon göndermesi çağrısı yaptı.

-Güçlükonak'ta 29 yıldır süren ağalık yönetimine kadınların ‘Artık yeter’ diyeceğini söyleyen HDP Belediye Eşbaşkan adayı Zilan Ecevit, “Bunca yıldır süren sömürü düzeni tüm halka uygulanıyor" dedi.

-Siyasette kadının rengini daha da arttıracaklarını söyleyen HDP Beytüşşebap Eşbaşkan adayı Sabuha Akdağ, kayyumun kadına yönelik saldırılarına en fazla maruz kalan ilçelerden birinin Beytüşşebap olduğunu belirtti.

-Kadına yönelik şiddete karşı birlikte mücadele etmenin çok önemli olduğuna değinen psikolog Aylin Akçay, şiddetin kadınlar için kadermiş algısı yaratıldığını belirtti.