Urfa merkezli Ýstanbul, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir ve Muş'ta "KCK" adı altında düzenlenen ev baskınlarında aralarında BDP Urfa Ýl Eşbaşkanları Fatma Ýzol ile Mehmet Vural ve BDP Viranşehir ile Ceylanpınar ilçe başkanlarının da bulunduðu 30 kişi gözaltına alındı.
Urfa merkezli yapılan "KCK" operasyonunda Ýstanbul, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir ve Muş'ta düzenlenen ev baskınlarında 30 kişi gözaltına alındı. Urfa ve ilçelerinde çok sayıda eve baskın düzenlenirken baskınlarda aralarında BDP Urfa Ýl Eşbaşkanları Fatma Ýzol ile Mehmet Vural'ın da bulunduðu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Evlere yapılan baskınlarda gözaltına alınanlardan ismi öðrenilenler şunlar: BDP Urfa Merkez Ýlçe Başkanı Ýzettin Gök, BDP Ýl Yöneticileri Halil Çay ve Mehmet Kılıç, BDP Viranşehir Ýlçe Başkanı Halis Aktaş, BDP Ýlçe Başkan Yardımcısı Ali Vefa, Mehmet Ekinciler, Selahattin Ýzci, Belediye Meclis Üyesi Ferzende Ata, Ceylanpınar Ýlçe Başkanı Ýbrahim Ogur, Belediye Meclis üyeleri Mehmet Emin Polat ile Adile Deniz Sürer, BDP Ýlçe eski Başkanı Nurallah Akan, BDP Ceylanpınar Ýlçe Yöneticisi Abdulbaki Can, Suruç'ta MEYA-DER Başkanı Şükrü Binici.
Öte yandan BDP Ceylanpınar Ýlçe binası, BDP Urfa Siyaset Akademisi ile KURDÎ-DER binasında da baskın düzenlendi. Baskınların "KCK" adı altında toplam 6 ilde yapıldıðı ve 30 kişinin gözaltına alındıðı öðrenildi.
ESKÝŞEHÝR’DE BDP PM ÜYESÝ DE GÖZALTINA ALINDI
Eskişehir’de ise BDP PM üyesi Yusuf Karataş’ın evine baskın düzenlendi. Baskın sonrası PM Üyesi Karataş gözaltına alınarak Eskişehir Emniyet Müdürlüðü’ne götürüldü. Karataş’ın ilerleyen saatlerde Urfa’ya gönderilmesi bekleniyor.
ANF NEWS AGENCY