62 yaşındaki ağır hasta tutsak tedavi edilmiyor

İHD İzmir Şubesi, 62 yaşındaki hasta tutsak Ali Tetik'in prostat kanseri, böbreklerde kitle, yüksek tansiyon gibi hastalıkları olduğuna dikkat çekerek, cezaevinde tedavisinin yapılmadığı için Tetik'in tahliye edilmesini istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, 62 yaşındaki hasta tutsak  Ali Tekin’in sağlık durumuna dikkat amacıyla açıklama yaptı. Salgın nedeniyle online üzerinde yapılan açıklamada, İHD İzmir Derneği Hapishane Komisyonu üyesi Ahmet Çiçek konuştu. 

Çiçek, Şakran 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan Tetik'in prostat kanseri, böbreklerde kitle, gizli şeker, yüksek tansiyon, bel fıtığı, gastrit gibi hastalıkları olduğuna dikkat çekti. 

Tetik’in 15 yıl ceza aldığını aktaran Çiçek, 6 yıldır cezaevinde olan Tetik'in durumuna ilişkin şunları söyledi:“Tetik buraya istem dışında gönderilmiştir. Ailesinden uzak bir yerde bulunduğu için doğru düzgün görüşememektedir. Defalarca aileye yakın bir yere gitmek için sevk dilekçeleri yazmış ama kabul edilmemiştir. Ailesinin bildirdiğine göre en son 2020 yılının Eylül ayında Hakkari'de kapalı görüş yapabilmişler. Bu durum onda psikolojik sıkıntılar yaratmaktadır. Bundan dolayı bir an önce ailesine yakın bir yere sevkinin yapılması gerekmektedir” diye konuştu.

Tetik’in cezaevinde tedavisinin yapılmadığını belirten Çiçek, yaşı ve hastalıkları itibariyle biran önce tahliye edilmesi gerektiğini ifade etti.