72 yaşındaki Özbek için 'rehineliğe devam' kararı

Kronik hastalıkları bulunan 72 yaşındaki Barış Annesi Makbule Özbek'in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) dönük siyasi soykırım uygulamalarında tutuklanan 23 kişi arasında 72 yaşındaki Barış Annesi Makbule Özbek de var. Hukuksuz gerekçelerle “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanan Özbek, cezaevinde karantina hücresinde tutuluyor.

Avukatları, birçok hastalığı bulunan Özbek’in yaşı itibarıyla da salgın koşullarında cezaevinde kalmasının hayati risk taşıdığını belirterek, Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine itiraz etti. Hakim, Özbek’in tutukluluğunun devamına karar verdi.

2 ÇOCUĞUNU KAYBETTİ

Tahliye başvurusu reddedilen Özbek’in avukatı Gülşen Özbek, “İki çocuğunu kaybeden ve 72 yaşındaki bir insan, daha fazla insanların hayatını yitirmemesi adına mücadele edebilir. İddiaların hepsi bu yönlüdür. Açlık grevlerinin sonlanmasına dair yapılan açıklama ve etkinliklere katıldığı için yargılanıyor. Kendisi de insanların daha fazla yaşamını yitirmemesi için o eylemlere katıldığını ifade etti. Tamamen demokratik ve anayasal haklardır. Bu tür eylemlere katılmasında bir suç unsuru yoktur” diye konuştu.