72 yaşındaki Barış Annesi'ne 7 yıl hapis!

72 yaşındaki Barış Annesi Makbule Özbek’e, 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Barış Annesi Makbule Özbek’e (72) hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşmasında hapis cezası çıktı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 29 Haziran 2020’de tutuklanan Özbek, cezaevinde kalp krizi geçirmesinin ardından avukatlarının başvurusu üzerine 5 Eylül 2020'de tahliye edilmişti.

Davanın bugün görülen karar duruşmasına, Barış Annesi katılmazken, avukatı Gülşen Özbek katıldı. Savcılık, "örgüt üyeliği” iddiasıyla ceza talebinde bulundu, yargılama giderlerinin de yine Özbek’ten tahsil edilmesini istedi.

Av. Gülşen Özbek, "Suç kapsamında sokulan telefon görüşmelerinden biri yeğeni ile yaptığı bir görüşmedir ve orada mahkeme, vasilik gibi kavramlar geçmesine rağmen ne hikmetse aleyhte yorumlanıp, dosyaya eklenmiş. Diğer bir görüşmesinde müvekkilim aranıp, şu kişinin çocuğu hayatını kaybetti diye bir taziye bilgisi verilmiş. Bu görüşme suç unsuru olamaz" dedi.

Mahkeme heyeti, Barış Annesi Makbule Özbek’e “örgüt üyeliği” iddiasıyla 5 yıl hapis cezası verdi. Bu cezada da yarı oranda artırıma giden mahkeme heyeti, Özbek’e toplam 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.