78’liler 1 Eylül mitingine katılmaya çağırdı

78’liler 1 Eylül mitingine katılmaya çağırdı

Amed 78'liler Girişimi, kentte bulunan demokratik kitle örgütlerine, "Newroz coşkusu ile 1 Eylül'e yürüyor, Rojava devrimini selamlıyoruz" şiarı ile 1 Eylül Dünya Barış Günü mitinginde olma çağrısında bulundu. 

Amed 78'liler Girişimi, Rojava'da yaşanan katliama dikkat çekmek ve 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne katılım çağrısında bulunmak amacıyla dernek binasında basın toplantısı düzenledi.

78'liler adına açıklama yapan Dernek Başkanı Gani Alkan, 1 Eylül kutlamalarının büyük önem teşkil ettiğine dikkat çekti. Kürdistan ve Ortadoğu'nun barış ve özgürlüğe en fazla ihtiyaç duyduğu bir süreçten geçtiğini belirten Alkan, bu anlamda insani duygu barındıran her kesimin bu sürece hassas yaklaşıp, sahip çıkması gerektiğini söyledi.

30 yılı aşkın süren savaşa dikkat çeken Alkan, "30 yıldır süren kirli savaşın yarattığı yıkım ve tahribat, dayatılan red-inkar ve imha politikası bir türlü aşılamamıştır. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine başlayan 'Demokratik çözüm süreci' Kürtler de olduğu kadar Türkiye'nin ezici çoğunluğu tarafından da benimsenmiştir. Geçen zaman sürecinden PKK tarafından ciddi adımlar atılmasına rağmen, AKP hükümeti buna karşın atması gereken adımları atmadı. Yine oyalamacı, zamana yayma politikasını güderek süreci sabote etme tutum ve davranışları sergilemektedir" dedi. 

Türkiye'nin Rojava Kürtlerinin öz yönetim ve kazanımlarına tahammül göstermediğini ve Rojava Devrimini kırmaya çalıştığını belirten Alkan, "Kuzey Kürtleri ile Kürt sorununu çözme politikasını güden AKP, Rojava politikası ile samimiyetsizliğini sergiledi. Biz 78'liler olarak AKP hükümetine 'Ret, imha ve inkar politikalarından vazgeç!' çağrısında bulunuyoruz. Süreci provoke eden söylemlerden vazgeçin. Rojava'ya karşı, Kürtlerin demokratik hakkı olan özgür yaşam koşullarına saygılı olun" diye belirtti 

Alkan son olarak tüm demokratik kitle örgütlerine "Newroz coşkusu ile 1 Eylül'e yürüyor, Rojava devrimini selamlıyoruz" şiarı ile 1 Eylül'de Diyarbakır İstasyon Meydanı'na gelmeleri çağrısında bulundu.