8 ŞUBAT GÜNDEM

8 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İsviçre Ulusal Parlamento Milletvekili Fabian Molina, Türkiye’de Öcalan’sız hiçbir çözümün mümkün olmayacağını ifade ederek, tecridin kaldırılması gerektiğini söyledi. Açlık grevleri eylemcileri ile dayanışma içerisinde olduğunu söyleyen Molina, “Bu eylem her türlü baskıya rağmen Kürt halkının alternatifsiz olmadığının göstergesidir” dedi.

-Farklı ülkelerden dokuz akademisyen ve aktivistten oluşan İmralı’ya Uluslararası Barış Delegasyonu 11-16 Şubat tarihleri arasında Türkiye ve Kürdistan’da temaslarda bulunacak.

-İktidara geldiği 2002 yılından bu yana Kürdistan illerinde belediyeleri kazanmak için tüm gücünü seferber eden Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, amacına ulaşamayınca 11 Eylül 2016 yılında yaptığı siyasi darbe ile belediyeleri gasp etti.

-Cizre davası avukatlarından Newroz Uysal, AİHM’in dosyayı kendisinin sürdürdüğünü; AYM sürecinin etkili bir hukuk yolu olmadığına karar vermek yerine Türkiye’den yana tercih yaptığını söyledi.

-Amed'in Bağlar ilçe belediyesi eş başkan adayları Zübeyde Zümrüt ve Zeyat Ceylan, göreve seçildikleri takdirde mevcut tüm sorunları halkla birlikte çözeceklerini söyledi.

-15 Şubat Komplosunun yıl dönümünde alanlara çıkacaklarını belirten Êzidî kadınlar Ayşe Sido ve Zêyneb Marko, "Öcalan özgür olana kadar gece gündüz çalışacağız" dedi.

-İran’daki siyasal sorunları, bölgedeki değişimleri değerlendiren PJAK Eş Başkanı Zilan Vejin, “İran siyasi ve ekonomi bakımından sıkıntılar yaşadığı zaman kendini Türkiye ve başka ülkelerin yardımıyla kurtarmak istiyor” dedi.

-Cizre’nin Konak Mahallesi’ndeki imar planı, evlerin ortasından, bahçelerin içinden geçecek. Bu duruma tepki gösteren mahalleliler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor.