82 yaşındaki tutsak Güler'in durumu ağır

Ağır hasta tutsak, 82 yaşındaki Sıddık Güler, ölüme terk edildi. Güler, duvarlara tutunarak açık görüşe gelebildi.

İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi’nden İzmir Menemen R Tipi Kapalı Cezaevi’ne 2 ay önce sürgün edilen, İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) “Ağır hasta tutsak” listesinde yer alan 82 yaşındaki Sıddık Güler’in durumu her geçen gün ağırlaşıyor.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Sıddık Güler'in ailesi dün cezaevinde açık görüş gerçekleştirdi. Birçok hastalığı olan ve tedavi edilmeyen, yaşı nedeniyle de durumu ağırlaşan Sıddık Güler’in görüşüne giden kızı Ayşe Güler, görüş esnasında yaşananları ve babasının paylaşımlarını aktardı.  

'TEK BAŞINA TUTULUYOR'

Ayşe Güler, tek başına yaşamını idame ettiremeyen babasının 40 gündür sürgün edildiği cezaevinde, 3 kişilik koğuşta tek başına tutulduğunu söyledi. Ayşe Güler, Menemen Cezaevi’ne gönderilen babasının henüz tedavisine de başlanılmadığını ifade etti. Sıddık Güler’in kızı, babasının uzun süre tek başına kalmasından kaynaklı artık diyalog kurmakta zorluk yaşadığını ve görüş sırasında konuşmakta zorluk çektiğini belirtti. Güler, aynı zamanda babasında son süreçte başlayan ve hızla artan unutkanlığının da devam ettiğini kaydetti.

'DUVARLARA TUTUNARAK YÜRÜYEBİLİYOR'

Güler, babasının görüşmeci kısmına duvarlara tutunarak geldiğini ifade etti. Babasının içme suyunu satın almak zorunda olduğunu ve bu nedenle ailenin gönderdiği paranın kısa sürede tükendiğini aktaran Güler, babasının daha önce İskenderun Cezaevi’nde iki kez Covid-19 geçirdiğini hatırlattı.  

Sıddık Güler, görüşmede kızına havalandırmaya çıktığında tek başına yürümekte zorluk çektiğini, ayakta duramadığını aktardı. Güler, ayrıca tek olmasından kaynaklı uzayan saçlarını hasta olmasına rağmen tek başına kesmek zorunda kaldı.

Cezaevine sürgün edildiğinden bu yana henüz avukat görüşmesinin gerçekleşmediğini aktaran Ayşe Güler, kamuoyuna ve insan hakları örgütlerine duyarlılık çağrısında bulundu.