9 ŞUBAT GÜNDEM

9 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın bir süredir ‘Kürtler ayrı, YPG ayrı’ veya ‘Kürtlerin de hamisi biziz’ sözlerinin altında yeni bir çete örgütlenmesinin yattığı ortaya çıktı.

-Avrupa’nın şu anda birçok iç krizle boğuştuğuna dikkat çeken AKPM üyesi Alman parlamenter Andrej Hunko “Ankara ile yeni gerginliklerden korkuluyor, birçok iç ve dış faktörden dolayı İmralı’daki tecrit ve Kürtlerin diğer yaşadığı sorunlar arka plana atılmış durumda” diye konuştu.

-Uluslararası Parlamenterler Birliği (IPU) yaptığı açıklama dünyadaki parlamenterlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Türkiye’nin parlamenterlerin haklarını koruyacak hiçbir düzenleme getirmediğine dikkat çekerek, Türkiye’yi uyardı.

-Uluslararası komplonun 20’inci yıldönümünde Roma'da aralarında belediye başkanları, CGİL, COBAS ve FİOM gibi büyük sendikaların, sivil toplum örgütleri, kadın örgütleri ve farklı halkların çağrıcısı olduğu bir yürüyüş düzenlenecek.

-Gebze Kadın Kapalı Cezaevi'nde bulunan 3 PKK-PAJK'lı kadın tutsaklar Leyla Güven ve açlık grevinde olan diğer direnişçilere destek mektubu gönderdi.

-Tutuklu bulunan Sisê ananın kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olduğunu söyleyen HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, "85 yaşındaki kadına 4 duvar arasında zulüm ediliyor" dedi.

-Mezopotamya Sinema Kolektifi tarafından düzenlenecek İstanbul Kürt Film Festivali ile dört parça Kürdistan ve dünyanın çeşitli yerlerinden Kürt filmleri İstanbul’da ilk kez buluşacak.

-Hakkında çıkarılan kararın kendisini mücadeleden alıkoymaya dönük olarak değerlendiren HDP eski Milletvekili Demir Çelik, “Bu ödül bir yönüyle düşmanı sevindirebilir ama bizde onların cezalarını kendimize madalya olarak görürüz” ifadelerini kullandı.

-Kayıp yakınları, her cumartesi günü olduğu gibi, bugün de yakınlarının akıbetini sormak için eylemde olacak.