Çetelere parayı Almanya’ya Erdoğan’ın damadı getirdi

Türk devletinin çete liderlerinden Sedat Peker’in itirafıyla yeniden gündeme gelen Almanya’daki çetelerin örgütlenmesi için yapılan para transferini bizzat Erdoğan’ın damadı Serdar Ekşioğlu yapıyordu.

AKP-MHP iktidarının paramiliter gücünün liderlerinden Sedat Peker, önceki gün yayınladığı son videosunda Almanya’ya para gönderdiğine dair itirafı dikkat çekti. “Almanya'da dernekler var ya, iyi arkadaşlar, ben onları seviyorum, mesela onlara rica ederdi para yollar mısın diye, el altından onlara para yollardım” sözleriyle itiraf ettiği para desteğini her ne kadar henüz itiraf etmemiş olsa da bunu ‘Osmanen Germania’ (Almanyalı Osmanlılar)’ adıyla faaliyet gösteren rock çetesine yapıyordu.

Peker’in sözüne ettiği paraları Almanya’da AKP-MHP’nin örgütlediği çeteler Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeğeniyle evli olan Serdar Ekşioğlu getiriyordu. Zaten önceki gün Peker Ekşioğlu ile yaptığı görüşmenin videosunu paylaşmıştı. O görüşmede de her iki isim; karakolda milletvekilinin dövülme olayından Suriye'deki çetelere silah gönderilmesine kadar birçok suçta birlikte olduklarını itiraf ediyorlardı.

PARA TRANSFERİ 1 KASIM’DAN ÖNCE BAŞLADI

2017 yılının Aralık ayında Sedat Peker’in Almanya bağlantılarını ilk olarak ANF “Suikastları Sedat Peker'in ekibi mi yapacaktı?” başlıklı haberiyle gündeme getirdi. O haberde Kürt siyasetçileri ile Erdoğan rejiminin muhaliflerine yönelik deşifre olan suikast hazırlıkları, çete örgütlenmesinde Peker-Ekşioğlu ikilisine dikkat çekiliyordu.

Erdoğan’ın damadı Ekşioğlu’nun Almanya geliş-gidişleri ile ‘Osmanen Germania’ isimli çetenin verdiği destek, AKP’nin yayın organlarından Sabah gazetesinin 16 Ekim 2015 tarihli haberine de konu olmuştu. O haberde çete üyelerinin 1 Kasım seçimlerinde AKP’yi destekleme kararı almasında Ekşioğlu’nun girişimlerinin etkisi olduğu ifade ediliyordu.

PARAYI KÜRTLERE SALDIRMAK İÇİN İSTEDİLER

Erdoğan'ın yakın isimlerinden olan AKP'li vekil Metin Külünk de aynı şekilde "Osmanen Germania"nın silah alınması için çetenin lider isimlerine birçok kez para verdiğini bizzat Alman polisi de tespit etti. Çete bu paralarla Kürtlere karşı kullanılmak üzere birçok kez tabanca ve otomatik silah aldı.

Çetenin lideri Mehmet Bağcı ise para transferinden önce basın yoluyla AKP rejiminden açık bir şekilde destek istedi. AKP iktidarının Almanya'da yayınlanan yayın kuruluşlarından biri olan ve aylık çıkan Post gazetesinin Nisan 2016 sayısına konuşan Bağcı ve çetenin diğer lideri Selçuk Şahin, Türk devletine hizmet etmeye hazır olduklarını uzun uzun anlatarak başta Köln ve Stuttgart'ta olmak üzere Almanya'nın birçok kentinde Kürtlere yapılan saldırıların kendileri tarafından organize edildiğini itiraf ediyorlardı.

Ayrıca o dönem AKP'nin Almanya'da düzenlediği gösterilere de katıldıklarını öve öve anlatan çete liderleri Türk devletinden daha fazla yardım talebini şu sözlerle ifade etmişlerdi: “Biz de burada vatanımız için canımızı ortaya koyduk. Gerekirse ölmeye hazırız, aile ve çocuklarımızı bir kenara koymuş durumdayız. Bu durumda devletimiz ve vatansever işadamlarımızdan spor kulüplerimizde eğitim gören gençlerimize malzeme alabilmemiz için yardım etmelerini bekliyoruz.”

ERDOĞAN’IN SARAYINDA AĞIRLANDILAR

Bu röportajdan hemen sonra çete liderleri sıkça Türkiye'ye gidip-gelmeye başladılar. Çetenin liderleri Mehmet Bağcı ve Selçuk Şahin bir süre sonra Erdoğan'ın sarayında İlnur Çevik tarafından ağırlandıkları ortaya çıktı. Çevik’in kurucusu olduğu “Toplumsal Diriliş Hareketi” isimli bir başka çete yapılmasının sanal ağlarda paylaştığı fotoğrafın altında şu dikkat çekici not yer alıyordu: “Sayın kurucu başkanımız, Cumhurbaşkanımızın Baş Danışmanı İlnur Çevik, Osmanen Germania’yı Cumhurbaşkanlığı’nda ağırladı. Onlara ait simgeler olan tişörtlerini giyerek de her zaman Cumhurbaşkanlığı olarak yurtdışında terör örgütleriyle mücadele eden Türk vatandaşlarımızın arkasında olduklarını bildirdi.”

Peker-Ekşioğlu’nun para akıttığı, Külünk’ün de örgütlediği çetelerin silahlanarak Almanya’nın iç güvenliğinin ciddi şekilde tehdit etmeye başlamasıyla da Alman güvenlik güçleri harekete geçerek, Kasım 2016'da çete üyelerine yönelik birçok kentte baskınlar gerçekleştirdi. Operasyonda uyuşturucu ve silah ele geçirilirken birçok kişi de gözaltına alındı. 2017’nin son günlerinde ise Alman medyası bu çetenin Külünk'e bağlı çalıştığına dair belge ve bilgileri yayınladı.

ÇETEYE ALMAN KOMEDYENİN DÖVÜLMESİ TALİMATI

Alman güvenlik birimlerinin tespit ettiği o telefon görüşmelerinde Külünk çeteye ilişkin direktifleri bizzat Erdoğan'dan alıyordu. Örneğin tespit edilen konuşmalardan birisinde 2 Haziran 2016'da Federal Meclis'te Ermeni soykırımına ilişkin hazırlanan taslağın oylaması öncesinde Erdoğan, Külünk'ü telefonla arayarak Almanya'da yapılacak gösteriler için talimatlar verdi. 1 Haziran 2016 günü saat 22.21'de yapılan görüşmede Erdoğan tasarıya karşı Külünk'ten harekete geçilmesini istedi. Erdoğan’ın talimatının ardından söz konusu tasarının tartışıldığı sırada Federal Meclis yakınlarında çete üyeleri gövde gösteri yaptı.

Yine bir başka telefon görüşmesinin kayıtlarına göre Külünk, AKP'nin Almanya'daki kuruluşu UETD'nin Mannheim teşkilatının eski başkanı Yılmaz Ilkay Arin aracılığıyla çeteye Erdoğan'a ilişkin şiir yayınlayan ZDF televizyonun modaratörü Jan Böhmermann'ın cezalandırılması talimatını verdi. Külünk’ün Almanya'da yaşayan Türklerin silahlandırılmasını istediği Arin "temiz" silahlardan ve bir cephaneye sahip olduklarında söz ediyordu. Alman polisinin operasyonlarının ardından Külünk artık Almanya’ya gelmezken, Türkiye’ye kaçan Yılmaz Ilkay Arin ise AKP-MHP iktidarı tarafından Boks Federasyonu Asbaşkanlığına getirildi.

ÇETE ÜYELERİ SADECE ADLİ SUÇLARDAN CEZA ALDI

Arin gibi çetenin birçok lideri de yakalanmamak için Türkiye’ye kaçarken, 2014 yılında kurulan "Osmanen Germania” çetesi ancak 4 yıl sonra Temmuz 2018 günü İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in açıklamasıyla yasaklandı. Çete başka isimlerle Almanya’da başka isimlerle faaliyetlerini sürdürürken, yasaklanan çete örgütünün bazı elemanları ise Mart 2018’den itibaren Stuttgart’taki Eyalet Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkmaya başladı.

Yaklaşık bir yıl devam eden 7 çete üyesinin yargılanmasında çetenin bazı liderlerine şantaj, uyuşturucu ticareti ve yaralama gibi adli suçlardan hapis cezalarına çarpıtıldı. Ancak Erdoğan rejiminin muhaliflerine yönelik suikast hazırlığı ne savcı ve ne de mahkeme heyeti tarafından dile getirildi. O yargılamada Ludwigsburg’da 2016 yılında Kürtlere yönelik gerçekleşen saldırı da dahil çeteye yönelik hiçbir siyasi suçun gündeme gelmemesi dikkat çekti.

KÜLÜNK’ÜN ÇETENİN LİDERİ OLDUĞUNU ANF DEŞİFRE ETTİ

Çetenin Külünk’e bağlantılarını aslında Alman güvenlik birimleri uzun bir süredir biliyordu. Örneğin Hamburg Emniyet Teşkilatı (LKA)’ndan bir ekip 1 Haziran 2017’de başkente Berlin’de AKP'li vekil Metin Külünk’ün biraraya geldiği "Osmanen Germania”nın lideri Mehmet Bağcı’ya iki zarf verdiğini tespit etmişti. Bu zarflarda da büyük olasılıkla para vardı.

Alman medyasında yayınlanan haberler ve Almanya’da yapılan operasyonlardan önce Külünk’ün çetenin lideri olduğuna dair bir videoyu ANF, Ağustos 2017’de okuyucularına servis etmişti. Videoda Külünk, AKP’nin Avrupa örgütlenmesi olan Avrupa Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) İsviçre şubesi tarafından organize edilen bir etkinlikte konuşurken görülüyordu. Külünk bu konuşmada Avrupa’daki Türkiyeli muhalif kesimleri hedef aldıklarını açıkça itiraf ederek şöyle diyordu:

“Bu örgütlerin elemanları nereye kaçarlarsa kaçsınlar, bu devlet onları kovalayacak. Oturacaklar burada Türkiye’nin aleyhinde yazacaklar, onların takip edilmediğini mi zannediyorsunuz, merak etmeyin hepsi izleniyor. Bir devletin vazifesidir devletine ihanet edenin peşini bırakmaz. Buralarda toplanacaksınız, oteller alacaksınız bunları devlet takip etmeyecek ha hadi oradan be.”