Çukurova halkı Gemlik yürüyüşüne hazır

HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, Gemlik Yürüyüşü'nün önemine işaret ederek, "Ülkedeki krizlerin sebebi de tecrittir" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 12 Haziran’da gerçekleştirilecek Gemlik Yürüyüşü öncesi Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü binasında açıklama yapıldı. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İl Meclisi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tevgera Jinen Azad/Özgür Kadın Hareketi (TJA), Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) ve Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER) yöneticileri ile HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz ile çok sayıda kişi katıldı.

'TECRİDE KARŞI SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ'

HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, "Tecrit karanlık bir Türkiye demektir. Tecrit savaş politikasının dayatılması demektir. Yokluk, yoksulluk, yoksunluk demektir. Biz bu antidemokratik uygulamayı kabul etmiyoruz. Tecridin insan vicdanında ve ahlakında yeri yoktur. Hukukta yeri hiç yoktur. O nedenle tecridin bir an önce kalkması gerektiğini yüksek sesle dile getiriyoruz" dedi.
 
Karakış, 12 Haziran’da "Tecrit Siyasetine Karşı Özgürlüğü Savunmak İçin Gemlik’e Yürüyoruz!" şiarıyla Gemlik'e yürüyeceklerini ifade ederek, yarın saat 16.00'da Mersin'in Akdeniz ilçesi Barış Parkı'nda bir araya gelip Gemlik'e gidecek kitleyi uğurlayacaklarını söyledi.
 
'KRİZLERİN SEBEBİ TECRİTTİR'
 
HDP Milletvekili Kemal Peköz ise Abdullah Öcalan’ın 23 yıldır tecrit altında olup, son yıllarda tecridin daha da derinleştirildiğini vurguladı. Ülkede yaşanan çok krizlerin sebebinin tecrit olduğuna dikkat çeken Peköz, tecridin halkların bir arada yaşam umudunu her gün biraz daha yok ettiğine işaret etti. Peköz, "Pazar günü Gemlik'e bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Bu yürüyüş hak yürüyüştür. Hukuk yürüyüşüdür. Adalet yürüyüşüdür. Ceberut devletin bu uygulamaları kendi şahsına bile yakışmıyor. Bir devlet ciddiyetinden uzaktır. Daha önceleri 'koster bozuktur' ve 'hava muhalefeti' deniliyordu. Şimdi ise 'ceza aldı, onun için görüş yasağı var' deniliyor. Bir yasak bitmeden bir yasak daha başlatıyorlar. Sadece İmralı'da değil her tarafta yapıyorlar. Bir an önce bu uygulamalarda vazgeçilmeli. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılmalı. Barışın sesi İmralı'dan yükselmeli. Önce Türkiye halkları, ondan sonra Ortadoğu halkları ve dünya halklarının huzuru ve refahı için bir yol açılmalı" şeklinde konuştu.