İHD iki kolu kesilen ağır hasta Erik’in serbest bırakılmasını istedi

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, elektrik çarpası sonucu iki kolu kesile ve vücudunda ağır yaralar olan Necdet Erik’in serbest bırakılmasını istedi.

İHD İstanbul Şubesi, ağır sağlık sorunlarına rağmen Maltepe Cezaevinde tutulan Necdet Erik'in durumuna dikkat çekmek için dernek binası önünde bir açıklama yaptı.

İHD Cezaevi Komisyonu üyesi avukat Ümmühan Kaya, Necdet Erik’in yaklaşık 40 gün önce yüksek gerilim hattına kapıldığını ve bunun sonucunda tüm vücudunda derin yaralar oluştuğunu söyledi.

Kaya, “Bu süreçte polis ‘Necdet’in tutuklaması var’ diyerek günlerce hastanedeki odasının önünde bekledi. Necdet Erik, 15 gün boyunca Başakşehir Çam Sakura Hastanesi’nde kaldıktan sonra Kartal Lütfi Kırdar Hastanesine sevk edildi” dedi.

Erik’in sol bacağına da ağır yanık nedeniyle nakil yapıldığını sözlerine eklyen Kaya, “Necdet Erik bu koşullardayken ve halen tedavisi devam ediyorken polis, ‘Necdet’i mahkemeye götüreceğiz’ diyerek 29 Haziran’da sedye ile onu mahkemeye götürdü. Erik, tutuklandı” diye konuştu.

Kaya şöyle devam etti: “Maltepe 1 Nolu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldü ve tek başına yaşamını idame ettirememesine rağmen günlerdir hapishanede tutulmaktadır. İki kolu olmayan, tüm vücudu ağır yanıklar içinde olan, altı bezlenen yatalak hasta mahpus Necdet Erik serbest bırakılsın. Bu koşullardaki bir kimsenin tutuklanması hem hukuka hem de insan haklarına aykırıdır. Necdet Erik derhal serbest bırakılsın.”

Erik’in kardeşi Abidin Erik, bu tutukluluğa tepki göstererek, “Necdet suçsuzdur. Sadece bir iftira kurbanıdır. Tahliye olmasını istiyoruz” dedi.

Abidin Erik, savcılıktan izin alarak 4 Temmuz Pazartesi günü cezaevine gittiğini belirtirken, “Sedye üzerinde Necdet'i getirdiler. Telefonla Necdet'le konuştum. Ameliyatından sonra pansumana gitmesi gerekiyordu. Ancak tutuklandı. Hastaneye sordum ancak ağabeyimi hastaneye götürmemişler” diye konuştu.

Erik, görüş günü abisinin söylediklerini şöyle aktardı: “Bugün bir hemşire geldi, yaralarıma baktı. Alttaki bez yaralarıma yapıştığı için hemşire bezi çıkartamadı. Bez çok kötü yapışmıştı. Öylece yine kapattı. Herhangi bir yere götürmediler çok kötü durumdayım, çok ağrım var.”