İHD: Ne yaparsanız yapın, Cumartesi Anneleri vazgeçmez

Cumartesi Anneleri’nin eylemine polis saldırısına tepki gösteren İHD, "Anneleri vazgeçiremezsiniz" mesajını verdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Cumartesi Anneleri’nin 900’üncü haftasında Galatasaray Meydanı’nda yaptıkları eylemde polis saldırısı ve gözaltılara ilişkin yazılı açıklama yaptı.
 
Gözaltına alınan Cumartesi Anneleri ve hak savunucularının derhal serbest bırakılması çağrısının yapıldığı açıklamada, “Evlatları, yakınları güvenlik güçleri tarafından gözaltında kaybedilen kayıp yakınları, insan hakları savunucuları ve Cumartesi İnsanları hakikat ve adalet mücadelelerinin 900. haftasında  Galatasaray Meydanı’nda  buluşarak kayıplarının akıbetini sormak istediler. 700. haftadan itibaren Galatasaray Meydanı’na girmeleri engellenen Cumartesi İnsanları’nın 900. Haftada Galatasaray Meydanı’nda yapmak istedikleri oturma eylemi İstanbul Valiliği’nin eylem yasağı gerekçe gösterilerek engellenmiştir” denildi.
 
'NE YAPARSANIZ YAPIN, SONUÇ ALAMAZSINIZ'
 
Anayasal bir hak olan barışçıl gösteri haklarının hukuksuzca engellendiğinin belirtildiği açıklamada, "Ve ne yaparsanız yapın, kayıp yakınlarını evlatlarını aramaktan vazgeçiremeyeceksiniz. Anayasanın güvencesinde olan toplanma ve gösteri özgürlüğümüzden de Galatasaray’dan da vazgeçmeyeceğiz. Gözaltına aldığınız insanlıktır… İnsan hakları savunucuları, kayıp yakınları ve cumartesi insanları derhal serbest bırakılsın” diye kaydedildi.
 
Cumartesi Annenleri’nin eyleminde Hanife Yıldız, İkbal Eren, Besna Tosun, Maside Ocak, Hasan Karakoç, Mikail Kırbayır, Ali Ocak, İHD Eş Genel Başkanları Eren Keskin ile Öztürk Türkdoğan, İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, avukatlar Jiyan Tosun, Jiyan Kaya, Davut Aslan ve Arat Dink ters kelepçelenerek gözaltına alındı.