İki kolu kesilen Erik, Metris cezaevine sürgün edildi

Elektrik çarpması sonucunda iki eli kesilen ve yatağa bağlı bir şekilde olmasına rağmen ‘kaçma şüphesi’ olduğu gerekçesiyle tutuklanıp Maltepe Cezaevi’ne konulan Necdet Erik, “Cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen bu kez Metris Cezaevine gönderildi.

Yaklaşık 50 gün önce Siverek’te bulunan evinin yakınından geçen elektrik direğinden çıkan yüksek gerilime kapılan Necdet Erik’in tüm vücudunda derin yaralar oluştu. Erik, Hemen Diyarbakır Dicle Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. “Burada uygulanan iki günlük bir tedavi sonrası ağır vaka olduğu için İstanbul’daki Başakşehir Çam Sakura Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak burada uygulanan tedaviye rağmen Erik’in solu kolu kesildi.  Erik’in kolu içeride kesilirken polis, “Tutuklaması var” diyerek hastane odasının önünde bekledi. 15 gün sonra ise Kartal Lütfi Kırdar Hastanesine sevk edildi. Erik’in burada da sağ kolu kesilirken, ağır yanık oluşan sol bacağı için ise nakil yapıldı. Erik bu koşullardayken ve halen tedavisi devam ediyorken polis, 29 Haziran’da ambulansla mahkemeye götürdü. Erik, Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı ve Maltepe 1 Nolu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldü.

RAPORA RAĞMEN TAHLİYE EDİLMEDİ

Yaklaşık bir haftadır tutuklu bulunan Erik İçin Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi sağlık kurulu; “Hasta mevcut durumu ile hayatını yalnız idame ettiremez. Başkasının desteğine muhtaçtır. R Tipi Cezaevine nakli uygundur” şeklinde raporu Türk Adalet Bakanlığına sundu. Hapishane Müdürlüğü, Erik’in sadece R Tipi hapishanede kalabileceği, Erik’in kendi kişisel ihtiyaç ve bakımı sağlayabilecek durumda olmadığı, tek başına cezaevinde tutulmasının hayati tehlike arz edebileceği yönünde rapor hazırladı.

Sağlık raporuna rağmen Necdet Erik, ağır koşulları bulunan Metris M Tipi cezaevine sürgün edildi.

AİLESİ: BİLE BİLE ÖLÜME TERK EDİLDİ

Necdet Erik’in ağabeyi Abidin Erik, kardeşinin Metris’e gönderilmesine şu sözlerle tepki gösterdi: “Bu insan başka birinin desteği olmadan yaşayamaz. Bir insanın ailesi farklıdır, orası farklıdır. Kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda. Sürekli başındaki terinin silinmesi gerekiyor. Biz hastanede sürekli başında bekliyorduk. Sürekli su ihtiyacı oluyor, bunun dışında farklı ihtiyaçları oluyor. Özellikle tansiyon konusunda çok büyük problemleri var. Sürekli acil müdahale durumu söz konusu. Kardeşimin cezası yok, sadece bir tutukludur. Tüm bunların göz önünde bulundurulması gerekiyor. Yarın yargılamalar olacak, şu anda suçlu ilan edilemez. Aile olarak ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kardeşim bile bile ölüme terk edildi. Kamuoyundan duyarlılık bekliyoruz. Lütfen sesimiz duyulsun. Adalet Bakanlığı bu durumu nasıl duymazlıktan gelir? İnsanda vicdan diye bir şey var. İnsani bir durum.”