Pilot Altan’a CNNTürk sansür uyguladı, Pegasus işten çıkardı

Kaptan pilot Bahadır Altan, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki kazanın nedenlerini canlı yayına bağlandığı CNN Türk kanalında anlattığı için Pegasus Havayolları Eğitim Departmanı’ndaki görevine son verildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki kazanın nedenlerini sistemin bütünde aranması gerektiğini ifade eden 40 yıllık kaptan pilot Bahadır Altan’ın Pegasus Havayolları Eğitim Departmanı’ndaki işine son verildi.

CNN TÜRK, KONUŞMASINI YARIDA KESTİ

Üç kişinin ölümüne ve 157 kişinin yaralanması neden olan kaza günü, Altan’In telefonla canlı yayına bağlandığı CNN Türk kanalındaki konuşması yarıda kesilmişti. Altan, en son 6 Şubat akşamı TELE 1’de çıkıp ihmal zincirini anlatmıştı.

Bu Cuma günü Kurtköy Pegasus Genel Müdürlüğü’ne çağrılan Altan, iş sözleşmesinin feshedildiği kendisine bildirildi.

İŞİNE SON VERİLDİ

İnsan Kaynakları Direktörü Dilara Oğur ve Uçuş Akademi Direktörü Aydın Yumrutaş tarafından tebliğ edilen feshi bildiriminde şu gerekçe öne sürüldü: “ Şirketimizin yetkililerinin izni ve onayı, kurumsal iletişim bölümümüzün de koordinasyonu olmaksızın CNN Türk televizyonundaki yayına katılıp, yorumlarda ve görüşlerde bulunduğunuz anlaşılmıştır. Bu izinsiz ve onaysız davranışlarınız iş sözleşmenize aykırılık teşkil ettiğinden iş sözleşmenizin haklı nedenle derhal feshedilmesine karar verilmiştir.”

‘GERÇEKLERİ DİLE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİM’

ANF’ye konuşan Altan, işine son verilmesinin ülkedeki hüküm süren genel hukuksuzluğun bir örneği olduğunu ifade etti. Bağlandığı CNN Türk’teki yayında ülkeyi freni boşalmış bir kamyona benzettiğini hatırlatan Altan, “Bu olay, bu örneği doğrulamaktadır. CNN Türk kanalı zaten bu gerçekten rahatsız olup bağlantıyı yarıda kesmişti. O zamandan beri aldığım tehditler beni yıldıramayacak; gerçekleri dile getirmeye devam edeceğim” dedi.

Türk hükümetinin propagandasını yapan CNNTürk’e karşı kısa bir süre önce CHP tarafından da boykot kararı alınmıştı.