İmamoğlu: Kazandığımı biliyorum

CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu, “Kazandığımızı biliyorum ama vicdanım ahlakım, siyasi duruşum ve devlet adamlığından anladığım şey bana bunu açıklamama müsaade etmiyor” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, partisinin İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi’nde beşinci kez kameraların karşısına geçti.

İmamoğlu, şu açıklamayı yaptı: “Tarihi bir gün yaşıyoruz. Şu an yine çarpıcı bir olay yaşıyoruz. Tam 36 dakikadır AA verilerinde bir değişiklik yok. Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü kuruluşu AA yetkililerine manipülasyonun parçası olmayın diye seslenmek istiyorum. Tarihi sorumluluğunuz var. Utanacağınız, toplumun yüzüne bakamayacak duruma düşmeyin. Sizi 16 milyon İstanbul halkı adına uyarıyorum. Bir yerden telefon mu bekliyorsunuz, talimat mı bekliyorsunuz anlamıyorum. Bu parti meselesi değil Türkiye’nin demokrasi meselesidir. Herkes üzerine düşen görevi mutlaka yerine getirmelidir. Sizleri uyarıyorum, bu şehrin çocuklarına, gençlerine, kadınlarına, annelerine, babalarına önümüzdeki 5 yıllık sürecin hesabını veremezsiniz. Görev yapan arkadaşlarım ne kadar sürerse sürsün asla sorumluluğunuzu terk etmeyin. Bu sorumluluğu üstlenen herkes demokrasi kahramanı olacaktır. Kazandığımızı biliyorum ama vicdanım ahlakım, siyasi duruşum ve devlet adamlığından anladığım şey bana bunu açıklamama müsaade etmiyor. Tutanakların son halini almayı bekliyorum. AA’nın suskunluğu, AA’yı benim nezdimde itibarsız hale getirdi. Verilerimize göre yüzde 80’in üzerinde açılan sandıklara göre bizim oyumuz 50.36, rakibimizin oyu 46.70’tir.”