İmralı’ya Uluslararası Barış Delegasyonu harekete geçiyor

Farklı ülkelerden dokuz akademisyen ve aktivistten oluşan İmralı’ya Uluslararası Barış Delegasyonu 11-16 Şubat tarihleri arasında Türkiye ve Kürdistan’da temaslarda bulunacak.

İzlandalı tarihçi Ögmundur Jonasson, İngiliz sendikacı Manuel Cortes, Arjantinli ekonomist ve insan hakları eylemcisi Beverly Ann Keene, İngiliz hukukçu Paul Scholey, İngiliz aktris Maxine Peake, ABD’li felsefe öğrencisi Connor Hayes, İngiliz sendikacı Tony Burke, İngiliz yazar John Hunt ve İngiliz fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Jonathan Spaull’dan oluşan heyet, 11-16 Şubat tarihleri arasında Türkiye ve Kürdistan’da temaslarda bulunacak.

İmralı’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Adalet Bakanlığı yetkilileriyle görüşmek için başvuruda bulunan heyet, 12 Şubat günü temaslarına Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile görüşerek başlayacak. HDP Genel Merkezi’nde ortak bir basın toplantısı gerçekleştirecek olan heyet aynı gün İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Kamu Emekçileri Sendikası yetkilileriyle bir araya gelecek.

13 Şubat günü Amed’e geçecek olan heyet, koşulların olması durumunda açlık grevi eyleminde bulunan Leyla Güven’le görüşecek. Heyet Amed’deki sivil toplumu örgütleri temsilcileriyle de buluşacak.

Heyet 14 Şubat günü de Demokratik Toplum Kongresi, Demokratik Bölgeler Partisi temsilcileri ve Barış Anneleri ile temaslarda bulunacak.

Daha sonra İstanbul’a geçecek olan heyet burada Asrın Hukuk Bürosu avukatlarıyla ortak bir basın toplantısı da düzenleyecek.

Heyetin iki üyesi Ögmundur ve Connor, Ankara’ya  görüşmelerinden önce Fransa’nın Strasbourg şehrinde gerçekleştirilen açlık grevine katılan eylemcileri de ziyaret edecek.