İntikam Birimleri dört kentte çok sayıda eylemi üstlendi

Kendilerine “Ş. Savaş Amed Ş. Baran Dersim İntikam Birimleri” veren bir grup Van, İstanbul, Mersin ve Adana’da bir dizi eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Yazılı açıklama yapan grup, “Ş. Rüstem Cudi, Şehit. Çiçek Botan. Şehit Alişer Koçgiri anısına bir çok ilde eş güdümlü eylemler” düzenlediklerini belirtti.

21-23 Kasım tarihleri arasında Van, İstanbul, Mersin ve Adana’da bir dizi eylem gerçekleştirdiklerini belirten grup, bunlar arasında bir atölye, beş araç, bir işyeri ve bir kamyonu sıraladı. Eylemlerde, polis, AKP yandaşları ve uyuşturucu satıcılarının hedef alındığı bildirildi.

Açıklamada eylemler şöyle sıralandı:

“VAN

23 Kasım akşam Edremit Köyiçi kanal boyunda devriye atan bir Akrep bir Amarok tipi araca el bombaları ile eylem gerçekleştirildi. Akrep tipi aracın hasar alıp kanala düştüğü, bir düşman kontrasının öldüğü, diğerlerinin yaralı olduğu belirlenmiş. Birimlerimiz, kayıpsız alandan çekilmiştir.

İSTANBUL

22 Kasım’da Başakşehir’de, Ş. Savaş Amed ve Ş. Baran Dersim, intikam birimlerimiz düşman kontratları ile işbirliği içinde olan bir tekstil atölyesine eylem düzenlemiş, birimlerimiz tarafından atölye yakılmış, büyük maddi hasar oluşmuştur.

22 Kasım’da Esenyurt’ta Ş. Savaş Amed birimlerimiz AKP’lilere ait, biri minibüs beş araç birimlerimiz tarafından yakılmıştır.

22 Kasım’da Kadıköy-Fikirtepe’de bir uyuşturucu satıcısı cezalandırılmış, konteyner tarzı işyeri yakılmıştır.

MERSİN

23 Kasım’da Akdeniz ilçesi bir uyuşturucu evi yakılarak uyarılmış. Uyuşturucu satıcısı cezalandırılmıştır.

ADANA

21 Kasım’da Ş. Savaş Amed Ş. Baran Dersim İntikam birimiz Adana-Pozantı yolunda askeri malzeme taşıyan Mercedes marka bir kamyon, yol kesilerek durdurulmuş, araç şoförü uyarılmıştır. Araç yakılarak malzemeleri ile birlikte imha olmuştur.