İran’da Devrim Muhafızlarına saldırı: En az 20 ölü

İran’ın doğusunda Pakistan sınırındaki Sistan ve Belucistan eyaletinin merkezi olan Dihidan ve Haş şehirleri arasında İran Devrim Muhafızlarına yönelik bir intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 20 Devrim Muhafızı’nın öldüğü belirtiliyor.

İran'ın güneydoğusunda Sistan ve Belucistan eyaletinin merkezi olan Zihidan ve Haş şehirleri arasında İran Devrim Muhafızları’nı taşıyan bir otobüse yönelik intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 20 Devrim Muhafızı ölürken 20’sinin de yaralandığı öğrenildi, saldırıyı da Ceyş Ül Adil üslendi.

Saldırı, Devrim Muhafızları Karar Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı’ndan yapılan açıklama ile doğrulandı.

Açıklamada, İran-Pakistan sınırını koruyan hudut koruma kuvvetlerine yönelik intihar saldırısında 20 askerin öldüğü, 20 askerin de yaralandığı ifade edildi. Bazı kaynaklara göre ise 43 ölü ve 20 yaralı olduğu belirtiyor.

Saldırının bomba yüklü bir araç ile düzenlendiği de vurgulanırken, Fars ajansı ise da saldırının yola döşenmiş mayınların patlatılması şeklinde yapıldığını yazdı.

SALDIRIYI CEYŞ UL ADİL ÜSTLENDİ

Öte yandan açıklama yapan Ceyş ul Adil, Devrim Muhafızlarını taşıyan otobüsün kendileri tarafından hedeflendiğini ve bütün güçlerin öldürüldüğünü açıkladı.