İşçi sendikaları: Birleşik mücadele hattı rehberimiz olacak

Dev Yapı-İş, İnşaat-İş ve Limter-İş sendikaları, sosyalist işçi Gökhan Güneş'in kaçırılmasına ilişkin Kadıköy’de yaptıkları açıklamada, “Gökhan’ı alırken sergilediğimiz birleşik mücadele hattı rehberimiz olacak” mesajını verdi.

Dev Yapı-İş, İnşaat-İş ve Limter-İş sendikaları, kaçırılan ve verilen mücadele sonucu bırakılan sosyalist işçi Gökhan Güneş için Kadıköy Süreyya Operası önünde açıklama gerçekleştirdi. Çok sayıda sosyalist parti ve demokratik kitle örgütünün destek verdiği açıklamada, “Gökhan Güneş birleşik mücadele ve dayanışmanın gücü ile burada” yazılı pankart taşındı.

‘GÖHKAN’I KAÇIRARAK GÖZDAĞI VERMEK İSTEDİLER’

Sık sık, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Siz kaçırdınız biz aldık”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” sloganlarının atıldığı eylemde, işçi sendikaları adına açıklamayı Deniz Gider okundu.

İnşaatlarda elektrikçi olarak çalışan Gökhan Güneş’in sosyalist bir işçi olduğu için şantiyenin önünden pusu kurularak kaçırıldığını belirten Gider, “Gökhan, tam 5 gün hiçbir açıklama yapılmadan gayri resmi şekilde gözaltında tutuldu. Onun kaçırılmasıyla sınıf mücadelesini yükseltmek için emek harcayan devrimci öncü işçilere, örgütlü sosyalist kesimlere gözdağı verilmek istendi. Fakat bekledikleri gibi olmadı. Gökhan’ın ailesinin, arkadaşlarının, yoldaşlarının, siper yoldaşlarının, tüm öncü-duyarlı kesimlerin refleks tutum alıp, her yerden, her alandan Gökhan’ı sahiplenmesi, bu işin o kadar da kolay olmadığını gösterdi” dedi.

‘KORKUYORLAR’

Gökhan’ı kaçıran zamanın kontrgerillası olduğunu vurgulayan Gider, 1990’lı yılların kontrgerilla şeflerinden Ağar, Eken, Alan ve Çakıcı’nın Bodrum’dan verdikleri fotoğrafın pratikleşmesi hali olduğunu kaydetti. Korktukları için saldırdıklarını vurgulayan Gider, şöyle konuştu: “Korkuyorlar. İşçilerin, emekçilerin, milyonlaşan işsizlerin, çevresine-yaşamına sahip çıkan köylülerin, bastırılamayan kadın öfkesi ve direnişinin, gençliğin biriktikçe derinleşen öfkesinin, artık sokaklara taşan yoksulluğun bir halk isyanına dönüşmesinden, bu isyanın birleşik bir mücadele ekseninde buluşmasından korkuyorlar. Halklarımızın biriken öfkesinin isyana dönüşmesinden korktuklarının bilinciyle sınıfımızın orada burada patlayan ve giderek istikrarlı bir nitelik kazanan irili ufaklı tüm direnişlerini dayanışmanın gücüyle büyütüp, kazanıma ulaştırmanın yolunun Gökhan’ı alırken sergilediğimiz birleşik mücadele hattı olduğu bilinciyle hareket edeceğiz. Bu bizim rehberimiz olacak.”