İşgale karşı bakanlar kurulu toplandı, Bağdat'a da heyet gidiyor

Irak Başbakanı Haydar Ebadi, Türk devletinin işgaline karşı bakanlar kurulunu toplarken, Ulusal Cephe üyeleri de, Bağdat'a bir heyet gönderiyor.

Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarına karşı Irak Başbakanı Haydar Ebadi’nin başkanlığında toplanan bakanlar kurulunda, saldırıların önlenmesi için bir dizi kararlar alındı.

Toplantı dün akşam yapıldı ve ardından başbakanlık ofisinden bir açıklama yapıldı.

'TOPRAKLARIMIZDAKİ SALDIRGANLIĞI REDDEDİYORUZ'

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye'nin Irak hava sahası, sınır ve toprak ihlalleriyle ilgili geniş çaplı bir tartışma yürütüldü. Türk devletinin işgalleri için Savunma Bakanlığı, Sınır Muhafızları, Hava Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın katıldığı toplantıda önemli gelişmeler konuşuldu.

Irak'ın topraklarındaki her türlü saldırganlığı reddediyoruz. Irak topraklarındaki herhangi bir saldırganlığın reddetmesi, saldırıların caydırması ve sınırların korunmasına için bir dizi kararlar alındı.

Irak topraklarının ihlalinin önlenmesi için diplomatik yöntemlerin kullanılmalı. Ordu ve ortak operasyonlar komitesi, Savunma Bakanlığı'nın güvenlik ve istihbarat komitesi, sınır ve iç kuvvetler ile Ulusal Güvenlik Danışmanı saldırılara ilişkin rapor ve önerilerini en kısa zamanda hazırlayacak. Hazırlanan raporlar tekrar ele alınacak.

Ayrıca Irak Meclisi sınır kontrolü, modern teknolojilerin kullanımı ve güvenliği için bazı prosedürler de ele alındı.”

ULUSAL CEPHE, BAĞDAT'A GİDİYOR

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı temaslarını sürdüren Ulusal Cephe üyeleri de, Bağdat’a gidiyor.

Ulusal Cephe üyesi Hêrîş Berzencî, şunları söyledi: “Türk devletinin işgal saldırılarına karşı girişimlerimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bağdat’a önümüzdeki günlerde bir heyet göndereceğiz. Heyet Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, partiler ve yetkililerle görüşecek. İşgali gündemleştirmek istiyoruz" dedi.