'İşgale karşı omuz omuza mücadele edeceğiz'

Türk devletinin işgal saldırılarının hedefindeki Til Temir'de bir araya gelen Kürt, Arap, Asûrî ve Süryani gençleri Til Temir Askeri Meclisi'ni kurdu. Meclis Başkanı Brûsk, "Bölge halklarının gençleri işgale karşı mücadele etmek için bir araya geldi" dedi

Türk devletinin işgal saldırılarının hedefindeki Til Temir'de bir araya gelen Kürt, Arap, Asûrî ve Süryani gençleri Til Temir Askeri Meclisi'ni kurdu. Meclis Başkanı Demhat Brûsk, "Bölge halklarının gençleri işgale karşı omuz omuza mücadele etmek için bir araya geldi" dedi.

Türk devleti ve güdümündeki çete yapılarının işgal saldırılarının devam ettiği Til Temir'de bir araya gelen Kürt, Arap, Asûrî ve Süryani gençler, işgale karşı topraklarını savunmak ve işgal edilmiş olan topraklarını kurtarmak için geçtiğimiz günlerde Til Temir Askeri Meclisi'ni kurdu.

Bölge halklarının özsavunma güçlerinin bir araya gelmesiyle kurulan Til Temir Askeri Meclisi, işgal edilen topraklarını kurtarmak için mücadele ediyor.

Meclisin kuruluşu ve hedeflerine ilişkin ANF'nin sorularını yanıtlayan Til Temir Askeri Meclisi Başkanı Demhat Brûsk, Türk devletinin bölgenin tüm halkları ve inançlarını hedef alarak topraklarına el koymaya çalıştığını belirterek, "Buna karşı biz bölge halklarının gençleri olarak işgale karşı omuz omuza mücadele etmek için bir araya geldik" dedi.

BÖLGE HALKLARININ GENÇLERİ...

Bölgenin tüm halklarının işgal saldırıları ve tehditi altında olduğunu kaydeden Brûsk, "Kürt, Arap, Asûrî ve Süryani halklarımızın yaşadığı Til Temir kenti Türk devletinin işgal tehditleri ve saldırıları altında. Bizler de halklarımızı ve topraklarımızı korumak için Til Temirli gençler olarak bu askeri meclisi kurma kararı aldık" ifadelerinde bulundu. 

HALKLARINI VE TOPRAKLARINI KORUMA GÖREVİ

"Askeri Meclis'te sözünü ettiğimiz halkların gençleri yer alıyor" diyen Til Temir Askeri Meclisi Başkanı, bileşenlerine ilişkin de şu bilgileri veriyor: "Aynı zamanda Süryani Askeri Meclisi, Habûr'un Koruyucuları (Hares el Xabûr) güçlerinin yanı sıra Kürt ve Arap gençlerinin kurduğu özsavunma güçleri de bu meclisin bünyesinde yer alma kararı aldı. Böylece hep birlikte, omuz omuza halklarımızı ve topraklarımızı koruma misyonunu üstlendik."

ASKERİ MECLİSE KATILIM ÇAĞRISI

Serêkaniyê'de toprakları işgal altında olan birçok Kürt ve Arap gencinin de mecliste yer aldığını belirten Demhat Brûsk, "Halkımıza gelip Askeri Meclis'te yer alma ve topraklarımızı özgürleştirme çağrısında bulunuyoruz. Bizler sadece Til Temir merkezini değil, Til Temir'in işgal edilmiş köylerini de Türk devletinin işgalinden kurtarma ve onları geldikleri yere gönderme sözü veriyoruz" diye kaydetti.

'İŞGALCİLİĞİ SÖKÜP ATINCAYA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'

Til Temir Askeri Meclisi Başkanı Demhat Brûsk, işgalciliği söküp atacaklarını belirterek, "Türk işgalciliği sadece bir halkı ya da bir inancı değil, bölgenin tüm halkları ve inançlarını hedef alıyor. Aynı zamanda topraklarımızı bizden almaya çalışıyor. Biz bölge halklarının gençleri olarak işgale karşı omuz omuza mücadele etmek için bir araya geldik. Türk devletinin işgaline son verene kadar, şehitlerimizin intikamını alıncaya kadar ve işgalcileri topraklarımızdan söküp atıncaya kadar mücadele edeceğiz" diye vurguladı.