İstanbul'da halk miting alanına akıyor

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve açlık grevindeki tutsaklara ses vermek için düzenlenecek miting için halklar sabah saatlerinden itibaren miting alanına gelmeye başladı.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek ve tecride karşı 88 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven ile tutsaklara destek amacıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapacağı miting için hazırlıklar tamamlandı. 

"Emek, barış, adalet için buluşuyoruz" sloganıyla yapılacak mitingde "Tecrit karanlığı yarılacak! Özgürlük meşalesi yakılacak! Devrime giden direnişle halklar kazanacak!” mesajı verilecek.

E-5 yolundan miting alanına giden İncirli Caddesi polisler tarafından bariyerlerle kapatıldı. Her sokak başına TOMA ve zırhlı araçlar; cadde üzerine ise atlı polisler konuşlandırıldı. 

Sabah saatlerinde Bakırköy'e gelen yurttaşlar meydana girmek için polislerin kurduğu kontrol noktalarına geçti. Sloganlar ile bekleyişini sürdüren yurttaşlar, alana girebilmek üç ayrı arama noktasında geçmek zorunda. 

HDP ilçe binaları önünde kaldırılan araçlarla Bakırköy'e gelen halk, direniş şarkılarıyla karşılandı. Dev bir platformun kurulduğu alana, “Leyla Güven haklıdır, mutlak tecrit kalkmalıdır” pankartı asıldı.