İstanbul'da 5 tutuklama, Urfa'da 3 gözaltı

Türk devletinin HDP'ye ve Kürt siyasetçilere dönük siyasi soykırım operasyonları devam ediyor. İstanbul'da HDP'li 5 genç tutuklanırken, Urfa'da ise DBP ve HDP'li 3 siyasetçi gözaltına alındı.

İstanbul Esenyurt’ta 1 Temmuz’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclis Üyesi 9 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki adliyeye sevk edildi.

'Örgüt üyesi' ve 'Örgüt propagandası yapmak' iddialarıyla gözaltına alınan gençler, savcılık ifadelerinden sonra tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, 5 gencin tutuklanmasına, diğer 4'ünün ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.

URFA'DA 3 GÖZALTI

Öte yandan Urfa ve ilçelerinde asker ve polislerce yapılan ev baskınlarında 3 siyasetçi gözaltına alındı. Siverek ilçesine bağlı Karageçili (Mizar) köyünde yapılan ev baskınında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclis Üyesi Bekir Karageçili, Viranşehir’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Eşbaşkanı Hıdır Oktay ve ilçe yöneticisi İhsak Gündüz gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan Bozova Belediyesi’nin HDP’li Meclis Üyesi Sema Aişeoğlu’nun da evinin basıldığı ancak adresinde bulunmadığı belirtildi.

Gözaltına alınan 3 siyasetçi, Urfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.