İtalya Başbakanı’ndan Erdoğan’a sert sözler: Diktatör

Türk devletinin AB Komisyonu başkanına nezaketsizliğini sert bir biçimde eleştiren İtalya Başbakanı, Erdoğan’ın açıkça diktatör olarak anılması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz gün Ankara’ya ziyarette bulunan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Erdoğan’la görüşmüşlerdi. AB’nin mülteciler üzerinden tavizler verdiği ziyaret daha çok ciddi bir diplomatik nezaketsizlikle gündeme oturmuştu.

Erdoğan’ın Charles Michel’i yanında sandalyede ağırladığı görüşmede kadın AB Komisyon Başkanı von der Leyen ise ayakta kalmış ve sonrasında Dışişleri Bakanı’nın karşısında kanepeye oturtulmuştu.

Birçok medya organında tepki çeken ve Erdoğan’ın kadına bakışını da ortaya koyan ve ‘Sofagate’ (Kanepe skandalı) olarak anılan bu olaya en sert tepki İtalya’dan geldi. Bir basın konferansında konuşan Başbakan Mario Draghi, AB Komisyon Başkanı’nın ağır bir aşağılamaya maruz kaldığını söyledi.

Draghi, Erdoğan’ın diktatör olduğunu da vurguladı. İtalya Başbakanı şöyle dedi: “AB Komisyonu Başkanı’nın bunlarla ki, adlarını doğru koymamız lazım, bu diktatörlerle maruz kaldığı aşağılamaya oldukça üzüldüm.”