İzmir, İstanbul ve Karabük'te sabotaj eylemleri

Şehit Çiyager – Şehit Zeryan İntikam Birimi olarak kendilerini adlandıran bir grup İzmir’de bir fabrika ve trafo yangınını üstlendi. Ateşin Çocukları adlı grup ise İstanbul’da bir fabrika ve atölye yangınını gerçekleştirdiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan İntikam Birimi, “16 Ekim günü akşam saatlerinde İzmir’in Karabağlar ilçesinde 2 etkili eylem gerçekleştirmiştir” dedi.

Eylemlerin birinde İzmir’in Karabağlar ilçesine bağlı Peker mahallesinde “AKP’li bir faşiste” ait olduğu belirtilen fabrika deposu hedef alındı. İntikam Birimi’ne göre sabotaj eyleminde depoda büyük hasar oluştu.

Diğer eylemin de aynı ilçede Uzundere mahallesinde elektrik trafosunu hedef aldığı ve trafonun yakılarak imha edildiği bildirildi.

Kendilerini “Ateşin Çocukları” olarak adlandıran grup ise, “16 Ekim günü akşam saatlerinde Karabük’ün Yenice ilçesindeki Yenice Orman Ürünleri Sanayi Fabrikası’na ateşten eylem gerçekleştirdik” dedi.

Eylem sonucunda fabrikada büyük patlamalar gerçekleştiği ve fabrikanın yanarak kül olduğu belirtildi.

Aynı açıklamada, “16 Ekim’de akşam saatlerinde İstanbul’un Ümraniye ilçesine bağlı Yukarı Duldullu mahallesindeki mobilya atölyesine gerçekleştirdiğimiz ateşten eylem sonucunda atölye yanarak imha oldu” denildi.