İzmir Adalet Nöbeti: Herkes bu zulme karşı ses çıkarmalı

İzmir’de tutsak yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti eyleminde, cezaevlerinde baskı ve zulmün arttığı belirtilerek, herkese “zulme karşı ses çıkar” çağrısı yapıldı.

İzmir’de hasta ve infazı yakılan tutsak yakınları aylardır Adalet Nöbeti eyleminde bulunuyor.

Adalet Nöbeti Buca Kırıklar Cezaevi önünde bir araya gelen aileler “Ji girtiyên nexweş re azadî (Hasta tutuklulara özgürlük)” yazılı önlükler giydi.

Sık sık, “Bijî berxwedana zindana” sloganının atıldığı eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Buca, Karşıyaka ilçe örgütleri ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir il yöneticileri destek verdi.

HDP Buca İlçe Eşbaşkanı Nurşen Ataman yaptığı konuşmada cezaevlerinde baskı ve zulmün arttığına dikkat çekerek, herkesin bu zulme ses çıkarması gerektiğini söyledi.

HDK İzmir İl Eşsözcüsü Sabri Gül, özellikle tecrit politikasının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında İmralı Cezaevi’nden bütün topluma yayılmaya çalışıldığına işaret etti.

Gül, “Tecrit sistemi bütün topluma yayılmış ve toplumu esir almaya çalışıyor” dedi.

Gül, tutsak ailelerinin uzun zamandır adalet arayışlarını sürdürdüğünü hatırlatarak, “Kuşkusuz bu haklı bir taleptir. HDK olarak bu talebin savunucusuyuz ve yanındayız. Türkiye'deki baskı ve hak ihlallerinden kaynaklı zindanlarda tutsak arkadaşlarımız açlık grevlerine başvuruyor. Cezaevlerinde hak ihlalleri artarak devam ediyor. Tutukluların infazları yakılıyor, tedavileri sağlanmıyor. Bu antidemokratik uygulamalar son bulana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.