İzmir’de Adalet Nöbeti: Türk devleti artık katliamlara son vermeli!

İzmir’de hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması ve cezaevlerindeki hak ihlallerine son verilmesi için Adalet Nöbeti'nde bulunan aileler, Taksim’deki saldırıda da devletin parmağı olduğuna dikkat çekti.

Tutsak yakınları 138 gündür Adalet Nöbeti tutuyor.  Yeni eylem gününde İzmir Adliyesi önünde bir araya gelen tutsak yakınları, "Deng bide zindanan" ve "Hasta tutsaklara özgürlük" yazılı önlükleri giydi.

Sık sık “Bijî berxedana zinadanan”, “Jin, jiyan, azadî” ve “Hak hukuk adalet” sloganlarının atıldığı eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çiğli İlçe Örgütü de destek verdi.

Tekirdağ Cezaevi'ndeki hasta tutsak Bayram Kaymaz’ın annesi Medine Kaymaz, tutsakların infaz sürelerinin dolmasına rağmen serbest bırakılmadığı tepkisinde bulundu.

Tutsaklara “pişmanlık” dayatıldığını söyleyen Kaymaz, “20-30 yıldan sonra neden pişman olsunlar? Bu nasıl vicdandır? Cezaları bitmişse tahliye edilmelidirler” şeklinde konuştu.

13 Kasım’da Taksim’de düzenlenen bombalı saldırıyı da kınayan Kaymaz, saldırıda devletin parmağının olduğuna dikkat çekti.

Kaymaz, “Her ne olduysa devletin oyunu ile oldu. Artık bu zulüm bitsin. Halk ölmesin, kan dökülmesin istiyoruz. Türk devleti artık katliamlara, kirli savaşa son versin” ifadelerini kullandı.