İzmir’de lise öğrencilerden Boğaziçili öğrencilerle dayanışma eylemi

İzmir'de Atatürk Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduklarını belirterek, atanmış tüm rektörlerin istifasını istedi.

İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun rektör atanmasına yönelik protestolar sürüyor.

İzmir’de Atatürk Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi öğrencileri de Melih Bulu ve tüm atanmış rektörlerin istifasını istedi. Konuya ilişkin Atatürk Lisesi öğrencileri yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, üniversitelerin demokrasiden uzak atamalara karşı çıktıklarını belirtilerek, Melih Bulu ve diğer tüm atanmış rektörlerin istifası talebinde bulunuldu. Açıklamada, gözaltına alınan herkesin serbest bırakılması istendi.

Bornova Anadolu Lisesi öğrencileri de yazılı olarak yaptıkları açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan rektör ataması ve devamında sergilenen şiddeti ve hedef göstermeleri eleştirdi. Açıklamanın devamında "Boğaziçi Üniversitesi'ndeki özgün dokuya yapılan saldırının öğrencilerin dini değerleri, cinsel yönelimleri ve kimlikleri üzerinden yapılmasını, öğrencilerin şeytanlaştırılmasını ve tutuklanmasını kabul etmiyoruz. Öğrencilerin sapkın ve terörist ilan edilmesini reddediyoruz. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin verdiği mücadelenin yanında olmaya devam edeceğiz” denildi.