İzmir’deki gençlik örgütlerinden tutuklamalara tepki

Gözaltı ve tutuklamaları “Yanınıza bırakmayacağız” diyerek protesto eden gençlik örgütleri, mücadeleyi tüm kent meydanlarına taşıyacaklarını söyledi.

SİYASİ SOYKIRIM OPERASYONLARI

İzmir'deki gençlik örgütleri, son günlerde yaşanan gözaltı ve tutuklamalara ilişkin Karşıyaka çarşı girişinden Karşıyaka İZBAN durağına kadar yürüyüş düzenledi. "Filistin de bizim, Taksim de bizim, Wan da bizim, Kaypakkaya da bizim, tutuklanamaz! Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!" yazılı pankart açan gençler, yürüyüş boyunca sık sık "Yaşasın devrimci mücadelemiz", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganlarını attı.

Gençlik örgütleri adına konuşan Genç Sosyalistler Birliği (GSB) üyesi Yusuf Metin Karakaya, 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen 49, İzmir'de ise Wan eylemine katılan 9, son süreçte 'İsrail ile ilişkiyi kes' dedikleri için 5, 18 Mayıs’ta ise 4 kişinin, İbrahim Kaypakkaya’nın adını alanlara taşıdıkları için tutuklandığını anımsattı.

Karakaya, "Burjuva siyaset arenasında yumuşama tartışıladursun, işçi ve emekçilerle, ezilen halklarla ve onların yanında duran devrimcilere karşı ‘yumuşamanın' ne anlama geldiğini birkaç haftalık süreçte herkes görmüş oldu" dedi.

MÜCADELE TÜM KENTLERE TAŞINACAK

"Yumuşama" siyasetinin Kürt halkını kapsamadığını kaydeden Karakaya, egemenlerin milyonlarca insana savaş ve kriz dışında bir gelecek sunmadığını söyledi. Emperyalistlerin Gezi’de, Rojava’da ve Filistin’de savaşan devrimci iradeden korktuğunu dile getiren Karakaya, "Vali, devlet yarına bırakır yanınıza bırakmaz demişti. Bilsinler yanlarına bırakmayacak olan bizleriz. Devrimciler, kadınlar, işçiler, öğrenciler sefalet koşullarına mecbur ettiğiniz, bu köhnemiş düzeniniz içinde her gün öldürülen bizler yanınıza bırakmayacağız. Uykularınız kaçsın, yarın barikatlarda ve sokaklarda yine bizler olacağız. Yoldaşlarımızı alacağız ve onların mücadelesini tüm kentlere tüm meydanlara taşıyacağız" diye konuştu.