İzmir’in her yerinde 1 Mayıs kutlandı

İzmir’de 1 Mayıs kutlamalarına polis saldırdı ve 22 kişiyi gözaltına aldı.

İzmir'in birçok ilçesinde 1 Mayıs kutlandı. Kutlamalara saldıran polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Konak Meydanı ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yapılmak istenen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamasına polis saldırdı. Umut Sendikası tarafından Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yapılan açıklamada eylemcilerin pankartını parçalayan polis, 7 kişiyi yaka paça gözaltına aldı. 

Konak Meydanı’nda alana çıkan Kaldıraç üyeleri de 1 Mayıs İşçi Bayramı için hazırladıkları pankartla yürümek istedi. Kaldıraç üyelerinin önünü kesen polis 3 kişiyi gözaltına aldı. 

İzmir 1 Mayıs İnisiyatifleri tarafından Buca’da yapılmak istenen eyleme de polis engelledi. Polisler tarafından ters kelepçe ile gözaltına alınanlar, “Her yer direniş, her yer 1 Mayıs” sloganıyla tepki gösterdi. Polis saldırısında 8 kişi gözaltına alındı.

Buca'da eylem yapan inisiyatif üyesi 2 kişi de gözaltına alındı.

Bayraklı ilçesinde yasak dinlemeyen emekçiler alanlara çıktı. Bayraklı'da mahallelerde yürüyüş gerçekleştiren Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi üyeleri, “Yasakları, Barikatları Aşıyoruz, Yaşasın 1 Mayıs” pankartı açtı. Yapılan açıklamada mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı. 

Menemen ilçesinde İzmir 1 Mayıs İnisiyatifi tarafından eylem gerçekleştirildi. “Yaşasın 1 Mayıs” pankartı eşliğinde yürüyen inisiyatif üyeleri, “1 Mayıs’a yasakların gölgesinde girmeye zorlanıyoruz. 1 Mayıs yasaklanamaz” dedi. Birçok evden de alkışlarla yürüyüşe destek verildi.

Bornova’da 1 Mayıs yasağını protesto eden iki genç, Küçükpark Meydanı'ndaki trafonun çatısına çıktı. Gençler, "1 Mayıs yasaklara sığmaz, yaşasın 1 Mayıs" yazılı pankart açarken, "Örgütlü halkı hiçbir kuvvet yenemez", "Yaşasın 1 Mayıs" ve "Yasaklara boyun eğmeyeceğiz" sloganları attı. İki gence çevrede oturanlar da balkonlara ve camlara çıkarak destek verdi. Bazı insanlar ellerindeki tencere ve tavalara vurarak ve alkışlarla protestoya katıldı. Polis, protestoyu bitirmeye ikna edemediği iki gence trafo çatısına çıkarak saldırdı. Karga tulumba çatıdan indirilen gençler gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Mahalle sakinleri gençlerin gözaltına alınmasını da protesto etti.

Kentte 1 Mayıs eylemlerinde gözaltına alınanlarla ilgili sanal medya hesabından açıklama yapan Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi, 1 Mayıs'ta gözaltına alınanların Konak Güvenlik Şubesi’nde ifade işlemlerinin devam ettiğini kaydetti.