ÖGİ, Özgürlükçü Demokrasi ile dayanışmaya çağırdı

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi, AKP'nin Özgürlükçü Demokrasi'yi gasp etmesi üzerine, özgür basının teslim olmayacağını belirtti ve dayanışma çağrısı yaptı.

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ), Özgürlükçü Demokrasi'nin gasp edilmesine ilişkin bugün yazılı açıklamada bulundu.

"Özgür Basın geleneğinin son temsilcisi Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nin İstanbul’da bulunan merkez bürosu ve gazetenin basıldığı Gün Matbaası’na baskın yapılmış, hem gazeteye hem de matbaaya el konulmuştur" hatırlatmasının yapıldığı açıklamada, "Baskınla eş zamanlı olarak Demokrasi Gazetesi İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar, Gün Matbaası Sahibi Kasım Zengin, matbaa çalışanları Erdoğan Zamur, Kemal Kurt, Musa Kaya, Cemal Tunç, Kemal Daşdöğen, İrfan Karaca ve Mehmet Emin Sumeli gözaltına alınmıştır" denildi. 

Açıklamada, "Kayyum atayarak, araçlarına el koyarak veya meslektaşlarımızı gözaltına alıp tutuklayarak özgür basını susturacaklarına inananlar geride bıraktığımız 30 yıllık mücadeleden bir şey anlamayanlardır" mesajı verilerek, şunlar belirtildi:

'HAKİKAT YOLCULUĞUNA DEVAM EDECEK'

"Özgür Basın, hakikatin izini sürerken, büyük bedeller ödedi. Gazete binaları bombalandı, sokak ortasında gazeteciler infaz edildi ve çalışanlarına binlerce yılı aşan hapis cezaları verildi, ancak mücadelesinden asla vazgeçmedi. El konulan Özgürlükçü Demokrasi gazetesi işte bu geleneğin mirasçısıdır. Bu yüzden de Özgür Basın geleneği her koşulda ve tüm baskılara rağmen hakikat yolculuğuna devam edecektir. 

İktidarı, alternatif ve muhalif medya kuruluşlarına yönelik bu uygulamalarından vazgeçmeye çağırıyor, bu politikaların Türkiye’yi büyük bir karanlığa sürekliğini tekrardan hatırlatmak istiyoruz. Gazete ve matbaalara kayyum atamakla, gazetecileri gözaltına alıp tutuklamakla iktidar sürdürülemez. Ülkeyi bu politikalarla dikensiz bir gül bahçesine çevireceğini sananlar anlamalı ki ne yaparlarsa yapsınlar 21. yüzyılın koşullarında gerçekleri toplumdan gizlemeyi başaramayacaklardır. 

Gelinen aşamada bütün muhalif medya kuruluşları, muhalif sesleri bastırmaya çalışan hükümetin hedefinde bulunuyor.  Bu uygulamalardan anlaşılıyor ki iktidar hiçbir muhalif medya kuruluşuna tahammül etmeyeceği gibi alternatif seslerin çıkmasına izin vermemek için her türlü baskı ve zorbalığa başvurmaya katmerli bir şekilde devam edecektir."

ÖGİ, açıklamasının sonunda dayanışma çağrısı yaparak, "Tarihin hiçbir döneminde gerçek yalana teslim olmadı ve ona karşı yenilmedi" dedi.