Öker: Alevi değerlerini yargılayamazsınız!

Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan AABF Onursal Başkanı Turgut Öker, “Alevilik değerlerinin yargılanmasına izin vermeyeceğim” dedi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABF) Onursal Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) 25'inci Dönem Milletvekili Turgut Öker'in, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan davanın 2’nci duruşması Kartal Anadolu Adliyesi 25’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Duruşmayı HDP ve CHP milletvekilleri ile sanatçılar, Alevi kurum temsilcileri de izledi.

'ALEVİ TOPLUMUNUN İLKELERİNİ YARGILAYAMAZSINIZ'

Berkin Elvan ve Gezi’de öldürülen gençler için kayıtsız kalmayacağını belirten Öker, 'Berkin Elvan ve Gezi'de gençler katledilmesin' demenin suç olmadığını ifade etti. Hitler Yahudiler için neyse Yavuz Selim’in de Aleviler için o olduğunu ifade etti.
Alevi toplumunun ilkelerinin yargılanmasına izin vermeyeceklerini belirten Öker, "Beni yargılayabilirsiniz ama Aleviliği yargılayamazsınız" diye belirtti.
Ardından söz alan Öker'in avukatı Seyit Sönmez, "Hakim kararı olmadan delil toplandı" dedi.
Mahkeme heyeti, duruşmayı 4 Nisan’a erteledi.

BÜLBÜL: BU DAVA HERKESE AÇILDI

Duruşmadan sonra yapılan basın açıklamasında konuşan HDP Milletvekili Kemal Bülbül, davanın sadece Öker ya da Alevi toplumuna değil Kürtlere, ilerici ve demokratlara açıldığını ifade etti.