Ölüm orucundaki iki avukata zorla müdahale dayatması

Adalet talebiyle ölüm orucu eylemini sürdüren avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’a zorla müdahale dayatıldığı bildirildi.

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, bir kez daha iki avukatın durumuna dikkat çekmek için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde toplandı.

Eylem sırasında konuşan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şube Sekreteri Çiğdem Akbulut, Timtik ve Ünsal’ın tedavi amaçlı hastanede olduğunu hatırlattı. Akbulut, arkadaşlarının müdahaleyi kabul etmediğini ve adil yargılama taleplerinin olduğunu vurguladı.

Her iki avukatın 11 gündür pandemi hastanelerinde tutulduğu tepkisinde bulunan Akbulut, “Hem enfeksiyon hem de Kovid-19 riski altında boşuna tutulmaktalar. Bu hastanelerde bulunmaları sağlıkları için uygun değildir” dedi.

Avukatların hastanelerde maruz kaldıkları durumları da anlatan Akbulut, “Sürekli ışık ve gürültüye maruz kalıyorlar. Güvenlik gerekçesiyle kapıda bekleyen jandarma ve gardiyanların tacizi altında rahatsız edilmektedirler. Uyku uyuyamıyorlar. Saat başı sağlık çalışanları ‘bu bizim görevimiz’ diyerek tedavi dayatmasında bulunuyorlar” dedi.

Akbulut son olarak Timtik ve Ünsal için bugün Ankara’da avukatların Anayasa Mahkemesine (AYM) tedbir talebiyle başvurduklarını belirterek Yargıtay’dan dosyaları incelemesini istedi. Akbulut, “Adli tatile bakılmaksızın bir an önce dosyanın incelenmeye almasını istiyoruz. Bu dosyanın bozulmasını istiyoruz” dedi.