Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Özerk Yönetim: İşgal altındaki bölgeler özgürleştirilecek

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, kuruluşunun ikinci yıldönümü vesilesiyle Reqa'da düzenlediği basın toplantısında, Türk işgali altındaki bölgelerin özgürleştirileceğini belirtti.

Reqa’daki Özerk Yönetim Yürütme Meclisi merkezinde düzenlenen basın toplantısında Yürütme Meclisi eş başkanları Bêrîvan Xalid ve Ebid Hamid El Mihbaş, Genel Meclis eş başkanları Ferîd Etê ve Sîham Qeryo ile Özerk Yönetim Adalet Meclisi Eş Başkanı Îmad Keraf hazır bulundu.

İkinci kuruluş yıldönümü vesilesiyle yapılan açıklamayı Sîham Qeryo okudu.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin kuruluşunun ikinci yılını, Suriye’nin tüm halklarına ve bileşenlerine kutluyoruz. Özerk Yönetim, Suriye krizinin başından bu yana verilen barış ve demokrasi mücadelesinin sonucudur. Bölge halkları barış ve demokrasi mücadelesini esas almış ve 2014’ten itibaren demokratik bir yönetim oluşturmuştur.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, kuruluşundan bu yana Reqa, Tebqa ve Dêrazor gibi bölgelerde DAİŞ’ten kurtuluşun hemen ardından toplum iradesinin oluşumu için çalışmıştır.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, 2 yıldır, bölge halklarının taleplerini yerine getirmek için tüm yöntemlerle çaba göstermektedir. Bununla birlikte Özerk Yönetim, tarihsel görevi olan terörle mücadeleye devam etmektedir. Öte yandan Kuzey ve Doğu Suriye temsilcilerini siyasi çözüm platformlarına katmak diplomatik çalışmalar yürüten Özerk Yönetim’in, Suriye’nin demokratik çözüme ulaşması için bir model olma mücadelesi de sürmektedir.

Fitne, ajanlık, işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırıları ve bölgeye yönelik abluka başta olmak üzere tüm zorluklara ve engellere rağmen Özerk Yönetim, halkın tüm ihtiyaçlarını karşılamak, savunma ve güvenliğini sağlamak için çalışmakta; bütün askeri ve siyasi gücüyle karşıt girişimlere karşı durmaktadır. Bununla birlikte Özerk Yönetim, bölgeyi çelişkilerden, karışıklıklardan ve halk kazanımlarını kaybettirecek durumlardan korunmak için QSD ile birlikte mücadele etmektedir. Düşmanın son dönemde aşiret liderlerine yaptığı suikastlar ve gençlerin ajanlaştırılması, bahse konu durumların örneğini teşkil etmektedir.

Diğer yandan Özerk Yönetim, kısıtlı imkanlarına rağmen Koronavirüs pandemisine karşı güçlü bir mücadele yürütmektedir.

Engeller ve ambargoya rağmen Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, tarihi kazanımlar elde etmiştir. Bu kazanımları, halkın iradesini ve Demokratik Ulus projesini hedef alan dış planlara karşı durmakta ve boşa çıkarmaktadır.

Özerk Yönetim’in kuruluşunun ikinci yıldönümü vesilesiyle Kuzey ve Doğu Suriye’nin tüm halklarını, Özerk Yönetim’e, güvenlik kurumlarına, QSD’ye, İç Güvenlik Güçleri’ne, hizmet ve kamu kurumlarına destek vermeye, etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz.

Yıldönümü vesilesiyle, öncü projelerimizi korumak için demokratik, siyasi ve toplumsal mücadelemizi sürdüreceğimizin sözünü yineliyoruz. Şehitlerimize ve halkımıza, halkın siyasi iradesini ve demokratik Suriye hayallerini gerçekleştireceğimizin sözünü yineliyoruz.

Hep birlikte Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spî ve Suriye’nin işgal edilmiş tüm bölgelerini özgürleştirip göç eden halkının onurlu bir şekilde dönüşünü sağlayacağımızı belirtiyoruz.”