Özgürlük yürüyüşü başladı

Her yıl geleneksel olarak Uluslararası 15 Şubat Komplosu'nu kınamak amacıyla yapılan Uzun Yürüyüş başladı.

Kürt gençleri tarafından her sene düzenlenen Uzun Yürüyüş, bugün Almanya'nın Frankfurt kentinden başladı. Almanya, Fransa, İsviçre’den yaklaşık 120 gencin katılımı ile başlayan yürüyüş, 8-14 Şubat arasında “Tecride İzin Verme, Rêber APO ile Özgürleş” şiarıyla Frankfurt’tan Saarbrücken’e kadar devam edecek. Her gün farklı bir şiar ile yürüyecek gençlerin bugünkü şiarı ‘Önderlik Gerçeği’.

'GENÇLİK KİMLİĞİNİ KORUMALIYIZ'

Hauptwache’da Katharinen kilisesi önünde toplanan Kürt gençleri ve Kürdistanlılar, saat 11.30’da bir basın açıklaması ile miting gerçekleştirdi. Basın açıklamasında Almanya Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) adına Tahir Köçer ve Gençlik Hareketi adına Raman Bilal konuşma yaptı. Gençlik Hareketi adına konuşma yapan Raman Bilal, Almanya'nın Kürt Özgürlük Hareketine ve Öcalan'a dönük politikalarına dikkat çekti. Bilal, şunları ifade etti:

"Gençlik kimliğini kazanmak için büyük direnişler sergilendi. Bu gençlik kimliğini korumamız bizim görevimizdir. Gençlik kimliğini bize sağlayan Rêber APO'dur. Rêber APO'nun inşa ettiği alternatif sistem, kapitalist modernite için bir tehdit oluşturmuştur ve bundan dolayı Rêber APO hedef alınmıştır. Kürt ve enternasyonalist gençler olarak Rêber APO'ya dönük saldırıları kabul etmiyoruz ve buna karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bilal, Almanya'nın politikalarını teşhir ettikten sonra Öcalan'ın bayrağını açarak tepkisini gösterdi.

Basın açıklaması bitirildikten sonra Uzun Yürüyüş eylemcileri yürüyüşe geçti. Uzun Yürüyüş, Dreieicha’ya kadar devam edecek. Akşam saatlerinde ise Frankfurt Kürt Toplum Merkezine geçilecek. Orada akşam yemeği yenilecek ve ‘Önderlik Gerçeği’ konusu ile seminer gerçekleştirilecek.

ALMANYA YASAKÇI UYGULAMALARA DEVAM EDİYOR

Yürüyüşte Alman devletinin Kürt halkına dönük yasakçı uygulamaları devam ediyor. Öcalan ve Kürt halkının değerlerini temsil eden bayrak ve flamaların taşınması yasaklanırken, Avrupa Kürt gençlik hareketi Tevgera Ciwanên Şoreşger (Devrimci Gençlik Birliği) bayraklarının da taşınması yasaklandı.

PROGRAM

7 gün sürecek yürüyüşün programı şöyle:

1. gün: Saat 11.00’de Frankfurt’ta toplanılacak ve Dreieicha’da yürüyüş son bulacak. Akşam ise ‘Önderlik Gerçeği’ üzerine bir seminer verilecek.

2. gün: Saat 09.00’da Neu-Isenburg’tan yürüyüş başlayacak ve Darmstadt’ta son bulacak. Bugünkü şiar ‘Kültür - Paradigma’ olarak belirlkendi. Akşam ise Şehit PKK gerillası Fırat Çiçek’in anması yapılacak.

3. gün: Saat 09.00’da yürüyüş Darmstadt’tan başlayacak ve Bensheim’e yürünecek. ‘Serok ve Kadın’ şiarıyla yürünürken, akşam ise genç kadınların bir sunumu olacak.

4. gün: Yürüyüş saat 09.00’da Bensheim’den başlayacak ve Mannheim’a yürünecek. ‘Direniş ve şehitler’ şiarıyla yapılacak yürüyüşün akşamında ise bir film gösterimi düzenlenecek.

5. gün: Mannheim’dan 09.00’da yürüyüş başlayacak ve Hamburg’ta son bulacak. Bugünün şiarı ’Nehêle’ olarak belirlendi. Yürüyüşün sonunda ise ‘Nehêle’ hamlesi ve ‘Özel Savaş’ konularıyla ilgili bir seminer verilecek.

6. gün: Saat 09.00'da Hamburg’tan yürüyüş başlayacak ve Saarbrücken’e kadar devam edecek. ‘Yurtseverlik’ şiarıyla yapılacak yürüyüşün akşamında ise bir moral etkinliği düzenlenecek.