Öğrenciler kayyuma karşı kampanya başlattı

Üniversite Dayanışma Ağı, "Bundan sonrası hepimizde" kampanyası başlatarak, yandaşlarla kuşatılmış bir akademi ve siyasi iktidarın arka bahçesi haline gelmiş kampüsler istemediklerini dile getirdi.

Üniversite Dayanışma Ağları, Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör Melih Bulu'nun atanmasına karşı "Bundan sonrası hepimizde" kampanyasını başlattı. Cağaloğlu’nda bulunan İstanbul Tabipler Odası binasında bir araya gelip açıklama yapan öğrenciler, salona "Bundan sonrası hepimizde Melih seni göndereceğiz arkadaşlarımızı alacağız" pankartını astı. 

Öğrenciler adına açıklama yapan Lizge Biter, üniversitelerdeki tüm rektörlerin kayyum rektör olduğunu ifade ederek, üniversite bileşenlerinin demokratik yollarla söz sahibi olmadığı sürece bu durumun baki kalacağını söyledi. Bulu'nun kayyum olarak atanmasının üniversiteleri özgürleştirmek adına başlayan bir direniş kıvılcımı olduğunu sözlerine ekleyen Biter, "Mesele meşru olmadan bir atamadan da ötedir. Mesele, sarayın öğrencilerin tüm kimlikleriyle ve renkleriyle var olabilecekleri toplum yararına özgürce bilim üretebilecekleri alanları olması gereken üniversiteleri sistemin çarklarına uydurarak sindirmeye çalışmasıdır” şeklinde konuştu. 

‘İKTİDARIN ARKA BAHÇESİ OLAN KAMPÜSLERİ İSTEMİYORUZ'

Kayyum rektör atamasına sessiz kalmayan her kesime yönelik karalama ve linç kampanyalarının hiçbir karşılık bulmadığını ifade eden Biter, direniş sürecinde birçok üniversitede dayanışmalar kurtulduğunu ve var olan dayanışmaların ise güçlendiğini ifade etti. "Bizler iktidarın ve yandaş medyanın bizlere dönük tüm saldırılarına cevabımızı kurduğumuz dayanışma ve sürdürdüğümüz mücadeleler ile veriyoruz" diyen Biter, yandaşlarla kuşatılmış bir akademi ve siyasi iktidarın arka bahçesi haline gelmiş kampüsler istemediklerini dile getirdi. 

Biter, taleplerinin gücünü, haklılıklardan ve üniversite dayanışmalarından aldığını ifade ederek "Bizler hem çalışıp hem okumak zorunda kalarak işte ve kampüste sömürülmek istemiyoruz. Belediyelere kayyım atayan ve Kürt halkının iradesini yok sayan bu işgalci zihniyeti kampüslerimizde istemiyoruz. Direnen işçileri coplayan, 8 Mart'ta kadınların önüne set çeken polisi kampüslerimizde istemiyoruz" diye konuştu. 

ÖZGÜR YARINLAR İÇİN MÜCADELE

Boğaziçi'ne atanan kayyumun ne ilk ne de son üniversite olacağını ifade eden Biter, bunun bilinciyle üniversitelerde söz sahibi olmak, bilimsel eğitim talebini yükseltmek ve özgür yarınları kurmak için birlikte mücadele çağrısı yaptı.