Öğrencilerden kayyum rektöre istifa çağrısı

Üniversite öğrencileri bir kez daha kayyum rektör Melih Bulu’yu istifaya çağırarak, “Gücümüz yerinde, yüreğimiz yetiyor. Melih başta, hepinizi göndereceğiz” mesajını verdi.

Üniversite öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektör Melih Bulu’yu karşı basın toplantısı düzenledi.

Taksim'de bulunan İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde yapılan toplantı salonuna, “Gücümüz yerinde, yüreğimiz yetiyor. Melih başta, hepinizi göndereceğiz" yazılı pankartı asıldı.

 Öğrenciler kayyuma karşı başlattıkları direnişin baskılanmasının iktidarın korkusundan kaynaklandığını söyleyerek, kayyum rektörü istifa etmeye çağırdı.

DİRENEN ÖĞRENCİLER TERÖRİST İLAN EDİLDİ

Öğrenciler adına konuşan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Cihan Çiçek, 4 Ocak'ta başlayan eylemlerin ülke ve dünyanın birçok yerine yayıldığını belirterek, öğrencilere dönük saldırıların arttırdığına dikkati çekti.

İktidarın tüm aygıtlarıyla öğrencileri "terörist" ilan ettiğini dile getiren Çiçek, "Havuz medyası eliyle her gün basında hedef göstererek sapkın, marjinal ve direnen herkese söylenen terörist söylemleriyle saldırı boyutlarını şekillendirerek büyütüyor" şeklinde konuştu.

DİRENİŞ BASKILARINIZLA BİTER Mİ?’

Artan saldırılarla birlikte direnişe katılımın da arttığını ifade eden Çiçek, "Gözü dönmüş saldırganlık ev baskınları, tutuklamalarla devam etmiştir. Soruyoruz; direniş baskılarınızla biter mi? Cevabımız; öfkemizi örgütlediğimiz bir araya gelişlerimizdedir" diye konuştu.

Çiçek, "Melih başta olmak üzere bütün kayyumlar istifa etsin. Üniversite yönetiminde söz yetki karar bileşenleri tarafından belirlensin. Kampüslerde polis ablukası dağıtılsın. Tutuklu arkadaşlarımız serbest bırakılsın" şeklinde taleplerini sıraladı.

'İŞKENCE DEVLETİN KODLARINA İŞLEMİŞ'

Devletin aciz bir noktada olduğundan saldırganlığını bu denli arttırdığını belirten Çiçek, şu ifadeleri kullandı:

 "Bu acizlik Melih'in istifasına bağlı çatlaklarını derinleştireceklerinin farkındalar. 'Yürekleri yetse bana istifa et diyecekler' söylemiyle açık açık Melih Bulu'nun kendisinin komutasında olduğunu ilan etmiştir. Melih'e ne zaman dokunulsa, sarayın sinir uçlarına vurulmuşçasına tepkiler alıyoruz. Bu yöntemler bu devletin tarihinde var. Öğrencileri kaçırıp ajanlaştırma teklifleri, işkence yapma, faili meşhur cinayetler işlemelerinden biliyoruz. İnsan öldürmenin kodlarına işlendiği bu devletin yapısını bugün bütün aymazlığı ile hepimiz görüyoruz."

Çiçek, başta Melih Bulu olmak üzere tüm kayyumların istifa etmesi için mücadele edeceklerini vurgulayarak, dayanışma çağrısında bulundu.