Şahin: Gözaltında kadın polis taciz etti

Adana'da Boğaziçi dayanışması eyleminde gözaltına alınıp serbest bırakılan 10 kişiden biri olan Gülşah Şahin, bir saat gözaltı aracında bekletildiklerini ve üst aramasında kadın polisin kendilerini taciz ettiğini söyledi.

Adana'da dün Boğaziçi dayanışma eylemine saldıran polis, Canser Dayanır, Mazlum Gök, Haşim Çağrı, Gamze Aktaş, Gülşah Şahin, Ayşe Bezeyiş, Mehmet Halis Saykan, Büşra Kodak, Ulaş Can Taylan Arguş ve Umut Özşimşek'i gözaltına aldı. Haklarında "2911 Sayılı Kanuna muhalefeti etmek" iddiasıyla işlem yapılan 10 kişi sevk edildikleri Adana 5'inci Sulh Ceza Hakimliği'nce haftada bir gün imza atma şartıyla serbest bırakıldı. 

Serbest bırakılanlar arasında bulunan Gülşah Şahin gözaltı işlemleri sırasında maruz kaldıkları ihlalleri anlattı.

Şahin, 5 Şubat günü Boğaziçi açıklamasına katılmak üzere Eğitim Sen Adana Şubesi binası önünde beklerken polislerin "topluca duramazsınız" diyerek kendilerini darp ederek gözaltına aldığını söyledi. Bir saat boyunca gözaltı aracında keyfi olarak bekletildiklerini aktaran Şahin, kadın polislerin üst aramalarını yaptığı sırada kendilerini taciz ettiğini ve buna karşı çıkınca "Sende olan bende de var" dediklerini belirtti.

Şahin, "Arkadaşlarımız darp edildiği, tehdit edildiği, GBT bahanesiyle rehin alındığı halde azmettirici ve polisi darp etmek ile suçlandı. Bizi baskıyla, işkenceyle susturmaya çalışanlar bilsinler ki isyanın butonuna basıldı. Bizleri susturamayacaksınız. Hukuksuzluklarınız karşısında mesleğini onuruyla yapan avukatlarımız, işkenceleriniz karşısında direnen halk var. Şilan’ımızın son sözü hepimizin sözü: YÖK kalkacak, polis gidecek, memleket bizimle özgürleşecek" ifadelerini kullandı.