Şakran'da kadın tutsaklar ışıksız depoya konuldu!

Şakran'daki cezaevlerinde siyasi tutsakların arasına adli tutukluların yerleştirilmeye çalışıldığı ve karşı çıkan kadınların da bir depoya kapatıldığı öğrenildi.

İzmir Şakran T Tipi ile Kadın Kapalı cezaevlerine 7 Ekim gece yarısı gardiyanlar tarafından baskın yapıldı. Bakında bitişik olan siyasi koğuşların yerleri değiştirilerek, tutsakların arasına adli tutukluların konulmak istendiği öğrenildi.

Tutsaklar, aileleriyle yaptıkları haftalık telefon görüşmesinde, kendilerine yönelik saldırı ve baskını anlattı. Gardiyanların materyallerine el koyduğunu, müzik aletlerini kırdığını anlatan tutsaklar, şiddete karşı çıktıklarını söyledi.

 AİLELERDEN DUYARLILIK ÇAĞRISI

Şakran Kadın Kapalı Cezaevinde de benzer bir uygulama için baskın yapıldı. Kadınlar ışıksız depo niteliğinde kullanılan bir yere konulduğu öğrenildi.
Tutsak yakınları, çocuklarına yönelik saldırı ve baskınlardan endişe duyduklarını dile getirerek, cezaevinde neler olduğuna dair bilgi almak istediklerini söyledi. Çocuklarının can güvenliğinden kaygı duyan aileler, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.