Şengal Özerk Yönetimi: KDP silahlı güçleriyle Şengal’e girmek istiyor, geçit vermeyeceğiz!-YENİLENDİ

Şengal Özerk Yönetimi, KDP’nin silahlı güçleriyle Şengal’e girmeye çalıştığını duyurarak, şu mesajı verdi: “Kamuoyuna ilan ediyoruz; KDP eğer Şengal’e girerse, bunu asla kabul etmeyeceğiz, onlara karşı büyük direneceğiz, kendimizi savunacağız!"

Şengal Özerk Yönetimi, KDP’nin silahlı güçleriyle birlikte Şengal’e girmeye çalıştığına dikkat çekerek, buna asla izin vermeyeceklerini, kendilerini savunacaklarını vurguladı.

Son günlerde KDP'nin silahlı güçlerinin Şengal'e girmek istediğine dair duyumlar aldıklarını belirten Özerk Yönetim, bunun bir provokasyon olduğunu vurguladı. KDP'nin bu girişimine karşı sessiz kalmayacaklarını kaydeden Özerk Yönetim açıklamasında, "Şengal'in işgalini hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz ve meşru savunma hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Irak hükümetini ve kamuoyunu bu provokasyonlar karşısında sessiz kalmaması gerektiği konusunda uyarıyoruz.

Bilindiği üzere Irak'ta seçim sürecindeyiz, seçimlerin demokratik ve özgür bir şekilde gerçekleşmesi için Özerk Yönetim olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirdik. Bu seçim Irak'ın ve Şengal'deki Êzidî halkının geleceği için çok önemli. Şengal'de özellikle 2017 yılından bu yana bir olay yaşanmadı, Şengal güvenliğinde bir sorun yok. Seçim çalışmalarının demokratik ve özgür bir şekilde yapılması bu durumu açık bir şekilde ortaya koyuyor. Yine Babê Şêx'in Şengal'e gelmesi ve halkı ziyaret etmesi de bunun ispatıdır" denildi.

ŞENGAL'İ İŞGAL ETMEK İSTEYENLERE KARŞI DİRENECEĞİZ

Şengal'e yönelik hiç bir işgal girişiminin kabul edilmeyeceğine vurgu yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: "Seçimin son haftasında, KDP'nin silahlı güçlerle Şengal'e girmek istemesi provokasyondur. Amaç karmaşa yaratmak. Bu seçimde KDP'nin genel olarak ve Şengal'de kazanamayacağı ortaya çıktı. Görünüşe göre KDP kendi içinde ciddi sorunlar yaşıyor. Bu yenilgiyi savaşlarla, çatışmalarla, provokasyonlarla gizlemek istiyorlar! KDP'nin silahlı güçlerle Şengal'e gelmesini kabul etmeyeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Onlara karşı büyük bir direniş göstereceğiz, halkımızın iradesini çiğnetmeyeceğiz.

Halkımıza her hangi bir saldırı olduğu takdirde meşru savunma hakkımızı kullanacağız. Şengal'in işgalini kabul etmiyoruz. Fermana sebep olanları kabul etmemiz mümkün değil. Şengal'de yaşanacak bir huzursuzluğun sorumlusu KDP olacaktır. Irak hükümetine de çağrıda bulunuyoruz; görevinizi yerine getirin, bu provokasyona ve Şengal halkına yönelik zulme karşı durun."