Şenyaşar Ailesi CHP ile görüştü

AKP'li İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları tarafından ailesi katledilen Emine Şenyaşar ve oğulları, CHP ile görüştü.

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları tarafından eşi ve 2 oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve oğulları Ferit ile Mehmet Şenyaşar, adalet talebiyle Ankara’daki temaslarını sürdürüyor.
Şenyaşar Ailesi, dün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay ile Meclis’te görüştü. Aile, CHP Genel Başkan Yardımcısı Emine Gülizar Emecan'la da görüştü.
Ferit Şenyaşar, "Ankara’ya gelip bütün resmi kurumlar ve sivil toplum örgütleri ile görüşerek, Suruç’ta AKP milletvekilinin akrabalarının yaptığı katliamı dile getirmek için burada bulunmaktayız. 4 gündür buradayız. CHP milletvekilleri ile görüştük. Bu davada sonuna kadar yanımızda olacaklarını bildirdiler. Mücadelemiz ve görüşmelerimiz devam etmekte” dedi.

'HERKES BU SORUŞTURMADA YER ALMALI'

Şenyaşar Ailesi'nin avukatı Bülent Duran, "Bu katliamın bütün boyutuyla açığa çıkarılmaması durumunda, bu ülkedeki toplumsal barışın ve başta da adaletin yara alacağı çok açıktır. Adalet, hukuk, vicdan kaygısı güden her sivil toplum örgütünün, her hukukçunun, siyasetçinin, her insanın vicdan olarak da bu soruşturmada yer alması gerekiyor" diye belirtti.

'ÜÇÜNÜ KATLETTİLER, BİRİNİ TUTUKLADILAR'

Emine Şenyaşar ise adalet taleplerini yineleyerek, cezaevinde olan oğlunun bırakılmasını istedi. Anne Şenyaşar, şunları söyledi:
"Üç tanesini öldürdüler, bunu bıraksınlar. Halil'in (AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız) istediğini yapmasınlar. Suçlu olan bizim çocuğumuz değil, Halil'in akrabaları. Suruç’ta katliam ve hırsızlıktan başka bir şey yapmıyorlar. Aile olarak perişan olduk. Yeter sesimizi duyun, oğlum tek başına bir odada kalıyor. Celal'imin çocukları yetim kaldı. Bizim başımıza gelen Halil'in de başına gelsin. Oğlum bırakılmadan Ankara'dan ayrılmayacağım. Benim oğlumu tutukladılar, Halil'in çocuklarına dokunmadılar. Çocuklarımın kanı ile hastane duvarlarını sıvadılar."
Şenyaşar Ailesi, saat 14.00’da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nu (KESK) ziyaret edecek.