Şenyaşar ailesi: Karanlık bir yapı var, hukuk Urfa’da işlemiyor

Urfa’da katledilen yakınları için yüzlerce gündür adalet nöbeti tutan Şenyaşar ailesi, hukuk ve yasaların Urfa’da işlemediği tepkisinde bulundu.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti devam ediyor.

Aile, “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda  266'ncı nöbet gününü başlattı.

“Zulüm” altında eylemlerini sürdürdüklerini belirten Ferit Şenyaşar, “Adalet Nöbetimiz 9’uncu ayına girmek üzere" dedi.

Şenyaşar, "Adalet Nöbetine başladığımızda mevsim ilkbahardı, şimdi kışa girmek üzereyiz. İki tane talebimiz var. Bunların karşılanması gerekirken, 9 aydır bir muhatap bulamadık. Hukuki olarak bir arpa boyu yol almış değiliz” diye ekledi.

Ferit Şenyaşar, şöyle devam etti: “Herkesin gözü önünde olan bir katliam, ancak iktidarın içindeki karanlık güçler Urfa’da bütün kurumları etkisi altına almış durumda. Devletin yasaları uygulanmıyor. Bu güçler kendi çıkarı doğrultusunda hareket ediyorlar. Herkes, Urfa Türkiye’nin bir vilayeti mi diye kendi kendine soruyor. Milletvekili korunuyor. Bunun için hukuk, yasalar Urfa’da işlemiyor”

Yaz aylarında günlerce aşırı sıcak altında durduklarını ve bu kez kışın geldiğini ifade ederek eylemin zorluğuna işaret eden Ferit Şenyaşar, “Havalar her geçen gün soğuyor. Biz kararlıyız, adalet sağlanana kadar nöbetimize devam edeceğiz. Annemin sağlık sorunları ortadadır” ifadelerini kullandı.

Aile, Twitter hesabında ise  “Şanlıurfa'da AKP'nin içinde kanlı ve karanlık bir yapı var. Milletvekili kontrolündeki bu yapı Urfa'da devleti etkisiz hale getirip kendi kanunlarını uyguluyor. Herkes ibretle izliyor. Adalet nöbetimiz 266. günde” mesajını paylaştı.